Fotballkamp på Ullevål Stadion, juli 2016

I går som var søndag 3. juli, var flere av oss i familien på Ullevål stadion og så fotballkampen mellom Odd og Vålerenga. Siden vi var privilegerte gjester, var vi først opp noen etasjer, spaserte gjennom gangen, så inn i rommet der bordet stod klar og mat servert. Det var knapp en time før kamp start.

Ute i gangen

Bordet stod klart

Etter å ha spist, gikk vi ut og så de siste forberedelser før kampen startet. Miniklanen i Vålerenga kom løpende inn på sidelinjen med sine mindre flagg. Så kom et par representanter for de voksne i klanen med store flagg, de kurset til tribunen der mange av fansen satt.

Fra miniklanen

Så fra hovedklanen

Også før kampen sang Vålerenga- fansen klubbsangen mens de holdt opp skjerfa sine. Maskoten var også på plass. Så kom spillerne inn på banen. Vi var klare for kamp. Klokken var 15. 30.

Fansen synger Vålerenga- sangen

Maskoten på plass

Jeg er på plass

Spillerne kommer

Spillerne hilste på hverandre, så startet kampen. Trenerne for de to laga fulgte med fra sidelinjen. Det så ut for å bli målløst før pause, men så skåret Odd ca. fem minutter før pause.

Spillerne hilser

Kampen i gang

Odds trener

Treneren til Vålerenga

Dina følger med, men så var første omgang over, og vi gikk inn og smakte på desserten som var to sorter bær, og vi forsynte oss med kaffe.

Dina på kamp

Dessert

Hedda på plass

Så startet andre omgang. Begge lag hadde sjanser, men fikk ikke ballen i mål. Dermed vant Odd 1-0. De ligger nesten i toppen på tabellen, Vålerenga ligger langt nede, treneren Kjetil Rekdal er selvsagt lei seg. Men hva skal en gjøre når ballen ikke vil i mål?

Fra andre omgang

Reservene varmet opp på sidelinja, og spillere ble byttet inn på begge lag, men resultatet forandret seg ikke. Vålerenga tapte, og fansen gikk hjem og lurte sikkert på hvordan det skal gå videre. Men vi hadde hatt noen koselige timer på Ullevål Stadion.

Oppvarming

De byttet spillere

Kampen er slutt

Denne fotballkampen startet så tidlig på ettermiddag for om kvelden var det kamp i VM som sikkert mange skulle se i tv. Jeg så den. Island spilte mot Frankrike og tapte 5- 2. Det var ikke uventet. Men uansett er det islandske laget historiske, og store helter på Island. Men vi er mange som synes de har gjort en enorm innsats i EM og fortjener tittelen: Helter.