onsdag 9. november 2016

Filmen: Florence Foster Jenkins, november 2016

I går var jeg på kino i Sandvika og så filmen om Florence Foster Jenkins. Filmen er basert på en sann historie. Meryl Streep har hovedrollen, da visste jeg at filmen hadde kvalitet. Meryl Streep er amerikansk  skuespiller, født i New Jersey i1949. Hun har vunnet Oscar 3 ganger for beste kvinnelige hovedrolle, og en for beste kvinnelige birolle.

Meryl Streep

Ektemannen i filmen spilles av den britiske skuespilleren Hugh Grant, født i London i 1960. Hans gjennombrudd kom i 1993. Han er dyktig i filmen som ektemannen til Florence.

Hugh Grant

Pianisten til operasangerinnen i filmen har en viktig rolle og spilles meget godt av Simon Helberg, født i Los Angeles i 1980. Han er amerikansk skuespiller og komiker.

Simon Helberg

Regien er ved den kjente Stephen Frears, han er Oscarnominert, og har regissert mange kjente filmer.

Regissøren
 

Filmen er som nevnt en sann historie om den rike arvingen som tror hun har en strålende sopranstemme noe hennes mann lar henne tro. Bildene under er fra filmen.

Florence og ektemannen
  

   Hennes mann er også hennes manager St Clair Bayfield. Han jatter med sin kone og hjelper henne, men jeg skal ikke røpe noe om handlingen. Ektemannen vil skjerme henne for sannheten.

Sangerinnen

Pianisten hun ansetter blir forundret da han hører operasangerinnen. Simon Helberg som har denne rollen i filmen er svært dyktig. På bildet under ser vi ektemannen i filmen til høyre, pianisten til venstre.

Fra filmen

Men ektemannen får et problem da Florence vil opptre i det berømmelige Carnegie Hall. Nå blir det krise, men Florence holder på sitt. Han prøver desperat og forhindre det. Filmen er en britiskfransk dramakommedie om en sopran uten stemme. Meryl Streep spiller glitrende sangerinnen som i sitt eget hode tror hun er en stor sopran. Denne filmen vil jeg anbefale til alle. Gå og se den.

Sopranen Florence

 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar