søndag 27. november 2016

November 2016 nesten over

Snart er også november dette året over. Jeg kom hjem fra turen til Lanzarote fredag 18. november, og da jeg inspiserte balkongkassen, var det et sørgelig syn. Det må ha regnet noe grassat, for vannet stod nesten opp til kanten av blomsterkassen, ikke nok med det, men det var frosset til is.

Sørgelig syn

Været første dagene var grått og trist, tirsdag var det skikkelig ufyselig med skodde ned i åsene og nesten halvmørkt hele dagen.

Grått og trist

Men så skjedde en forandring, de begynte å lysne litt, en kveld var ikke hele himmelen dekket av skyene. De var pyntet med rødfarge.

Lettere skyer

På slutten av uken ble kveldshimmelen et unikt syn. Særlig fredagskveld var den flott. Det var som himmelen stod i brann. Jeg stod flere ganger ved stuevinduet og så ut på den vakre scenen.

Som et unikt maleri

I går var jeg i selskap på Kolsås. Therese feiret bursdagen sin på etterskudd. Alle av oss i familien som bor her på Østlandet var til stede. I stuen var pyntet til advent med blomster, stjerne og lys. På bildet under ser vi bursdagsbarnet sammen med lillebror, Henrik, ved bordet sitter Mads.

Litt skøy før middag
Pyntet til advent
Lys pyntet opp
Adventslysene på plass

Det ble servert indisk gryte med ris som bursdagsbarnet hadde laget. Den smakte ypperlig. Janis var selvsagt gjest, men hun måtte spise maten sin i ensom majestet.

Janis tok del
Janis ved sitt matfat

Senere ble det servert kjeks og oster. Alle fikk velge musikk etter ønske, så mange typer musikk ble spilt. Leonard Cohen, den kjente, eldre sangeren som nettopp er gått bort, syntes jeg skulle æres med den kjente: Hallelujah. Det ble et hyggelig selskap.

Kjeks og ost
Leonard Cohen sang også for oss





  
  

     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar