lørdag 13. januar 2018

Tørker støv av suvenirer, del 2, januar 2018

Neste som måtte pusses på var det kinesiske flagget, samt Maos lille røde. Den store Kina- turen var i oktober 2000. Turen startet i hovedstaden Bejing, eller Peking som jeg liker å si. De ville selge en ny bok til meg, men jeg sa at det måtte være en brukt, og det fant de fram. Vi besøkte flere steder i Kina, men her tar jeg med bare hovedstaden, for det var der suvenirene ble kjøpt. Bildet fra Den himmelske freds plass er tatt en dag det var litt disig i luften. Men på Den kinesiske muren var det strålende vær.

Suvenirer fra Kina

 Fra Den himmelske
freds plass

I Kina oktober 2000

 Jeg vil ta med to suvenirer fra Sør- Afrika. Den store rundreisen gikk i oktober 2002. Den ene suveniren er et lite maleri med ville dyr på. Den andre er en støvkost laget av strutsefjør. Vi var på safari, det lille maleriet passer til det vi opplevde der. Turen startet i Johannesburg, der besøkte vi huset som Nelson Mandela bodde i før han ble arrestert.

Suvenirer fra Sør- Afrika


Her bodde Mandela

Vi dro på safari nær Krügerparken.i Bonganireservatet. Der bodde vi i romslige hytter. Fra verandaen hadde vi god utsikt ned i dalen der ville dyr beitet. I det området besøkte vi også en landsby.

Klar for safari

Utenfor hytta


Fra en landsby

Senere på turen kjørte vi i et område kalt The Garden Route som har av landets vakreste natur. Her
 var det vi blant annet og  besøkte en strutsefarm, det var der jeg kjøpte den lille kosten med strutsefjær. Her fikk vi mate strutser hvis vi ønsket. På strutsefarmen spiste vi også lunsj.

Sammen med struts

Vakkert landskap

I 2004 ble det rundreise i Vietnam i februar, og startet i hovedstaden Hanoi. Vi så mye av landet. Den lille hvite marmormannen kjøpte jeg i et marmorsliperi vi besøkte ikke langt fra Hoi An. Patronene er fra Stedet vi besøkte utenfor Saigon. Der var vi inn i skogen og fikk se tunellene  FNL- soldatene hadde gravd ut og brukt under Vietnamkrigen. Vi avsluttet turen der vi startet, i Hanoi.

Suvenirer fra Vietnam


I Hoi An
I en av tunellene
Fra Hanoi, Vietnam 2004
 




I oktober 2005 var vi på en fantastisk rundreise i Australia. Vi startet i Sydney. Busstur videre til Canberra og Melbourne. Derfra fly til Cairns som lå ut mot Stillehavet. Her var vi ut på Great Barrier Reef, og vi var oppe i tropeskogen og hilste på etterkommere av urinnvånere. Her var det jeg skulle lære å kaste boomerang av en aborigin. Den skulle kastes slik at den kom tilbake. Jeg tok sats og kastet boomerangen som for som en rakett, men snudde ikke. Siden har ingen sett den.


Suvenirer fra Australia


I Cairns


Tur til Great Barrier Reef

Han som viste kasteteknikk


Den kom aldri tilbake


Vi tok fly til Alice Springs, videre derfra til stedet vi skulle se det kjente fjellet Ayers Rock. Der fikk vi se fjellet fikk skarpere farge etter som solen gikk ned. Vi avsluttet rundreisen i Australia i byen Perth, en fin by.

Ayers Rock
Suvenir
Foran Ayers Rock



Mye flotte blomster i Perth



Siste del kommer mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar