onsdag 14. mars 2018

Montgomery Clift, mars 2018

Iblant synes jeg det er interessant å lese om gamle stjerner i Hollywood. Den gang stjerner virkelig var stjerner, og hvordan livet deres ble, hvordan det gikk med de forskjellige. Hvordan ble karrieren til Montgomery Clift for eksempel.

Montgomery Clift

Montgomery Clift, kalt Monty hele livet, ble født i 1920 i Omaha, Nebraska. Han kom til verden sammen med sin tvillingsøster. Hans far var rik, men skuslet visst bort mye av formuen. Monty ble skuespiller,og debuterte på Broadway rundt 15 år gammel. men startet sin filmkarriere i 1948.

Monty

Han spilte blant annet i filmen Red River fra 1948. Det var en amerikansk westernfilm der også John Wayne og Joanna Dru spilte. Monty grunnla sammen med Marlon Brando en ny skuespillerform i Hollywood, med en mer naturalistisk stil.

Plakat

Fra filmen

I 1951 spilte han i filmen Place in the Sun. Han spilte sammen med Elisabeth Taylor. Det er et amerikansk drama basert på en roman kalt En amerikansk tragedie av Theodor Dreiser.

Fra filmen
 Monty og Elisabeth

Montgomery Clift var mer enn en filmstjerne, han var en anerkjent skuespiller, genierklært av mange. Selv sa han at han var en vanlig skuespiller som aldri drømte om å bli stjerne. Det ble sagt at han var vanskelig å samarbeide med. I 1958 spilte han i filmen The Young Lions.

Filmplakat 
 
Monty var sjelden ute og tok del i festlivet, han var en ensom ulv. Man hørte aldri han var på date, selv sa Monty han likte seg best alene. Men dette førte til spekulasjoner om hans privatliv.

Ensom ulv

Det ble sagt at Monty hadde to gode venninner. Her kan nevnes Libby Holman som var sanger og skuespillerinne født i 1904. Hun var gift et par ganger og hadde barn. Hun var ikke så nøye på det og hadde forhold både med menn og kvinner, og hun likte å date yngre menn som Monty. 

Den eldre Vampen

 Etter hvert kom stjerner som James Dean og Paul Newman. Montys popularitet sank. I tillegg ble han utsatt for en bilulykke i 1956 som smadret det flotte ansiktet hans. Plastiske kirurger klarte til en viss grad å ordne ansiktet hans, men han fikk aldri tilbake ansiktet slik det var.

Aldri slik igjen


Nå fikk Monty alvorlige problemer med både alkohol og narkotika. Det førte videre til hjerteproblemer. Det kom ikke som noen overraskelse da han døde i 1966, kun 45 år gammel. En flott fyr som fikk en ensom og trist skjebne.

En stjerne slukket

 
 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar