lørdag 24. mars 2018

Arnold Schwarzenegger, Mr Olympia, filmstjerne, og guvernør

Arnold Schwarzenegger er litt av en type, og han har oppnådd mye i livet. Han ble født i Østerrike i 1947. Arnolds far var politisjef. Arnold ble blant annet en berømt filmstjerne i Hollywood.

En berømt kar

Arnold var også kroppsbygger, og har vunnet 14 titler på det området. Han kunne vise fram sine enorme muskler, og vant konkurransen Mr. Olympia hele 7 ganger.

Arnold Mr. Olympia


Schwarzenegger begynte som filmskuespiller, og sitt virkelige gjennombrudd som skuespiller kom i filmen: Conan the Barbarian, fra i 1982. Her spiller han en slave som er på jakt etter hevn mot krigsgeneralen som drepte stammen hans.

Film plakat

Som slave i filmen

I 1987 spilte han i filmen: The running Man, en amerikansk actionfilm som er basert på Stephen Kings roman: Flykt for livet. Det handler om fanger som må kjempe på liv og død i gladiatorkamper.

Filmplakat
Fra filmen

I filmen: Sanne løgner spiller han en superspion som lever et dobbeltliv. Han snakker 6 språk flytende. Kona som spilles av Jamie Lee Curtis, tror han selger datamaskiner.

Filmplakat

Fra filmen

Men rollen som har gjort Schwarzenegger mest berømt er som Terminator i filmen The Terminator. Her spiller han en maskin som har i oppdrag å drepe hovedpersonen Sara Connor. Denne filmen fikk strålende kritikker, særlig for hans innsats. Nå ble han 1980- tallets actionhelt.

Helten

I privatlivet giftet han seg ikke med en hvem som helst. Hans kone ble tv. journalisten Maria Schriver. Hun var kusinen til president John F. Kennedy. De fikk fire barn sammen. 

Maria Schriver
Maria og Arnold

Ikke nok med at Arnold ble kroppsbygger, filmstjerne, og gift med en vakker kvinne med kjente slektninger. Han ble også guvernør i California, han stilte til valg for republikanerne i 2003 og vant. Han var guvernør fra 2003 til 2011. En mann med mange talenter.

Guvernør i California
Arnold Schwarzenegger
en allsidig kar

 
Da går vi inn i påskeuken. Jeg skal være hjemme, men tar likevel en pause på bloggen. Hva jeg har slappet av med i påskeuken kommer jeg tilbake med i bloggen over påskehelgen. Jeg ønsker alle som leser dette en god påskefeiring.

God påske

Neste blogg tirsdag 3. april.
 


 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar