onsdag 21. mars 2018

Påskefeiringer hjemme og borte, del 2, mars 2018

Påsken 2001 var i april, og falt inn i reiseskjemaet vårt, vi dro på rundreise i Indonesia. Turen startet i hovedstaden Djakarta, der vi blant annet besøkte havnen Sunda Kelapa. Der så vi de spesielle båtene som fraktet varer mellom de indonesiske øyene. Vi var nå på øya Java.

I Djakarta

Vi besøkte flere steder i landet, men siden dette handler om påske, skal jeg ta med hvor fint de hadde pyntet i resepsjonen på Hotell Hyat i byen Bandung. Rundreisen i Indonesia ble avsluttet med noen dager på øya Bali, en paradisøy.

I Bandung

På Bali

Påsken 2002 var vi på besøk med familie på Østlandet. Der feiret vi påske blant annet sammen med to små prinsesser. Vi var da på tur til Norsk Folkemuseum i Oslo, det er Europas største frilufts museum. Der så vi også gamle hus, blant annet et stabbur.

Hedda og Dina
Gammelt stabbur

Påsken 2003 var vi igjen på Østlandet i påsken, nå var prinsessene blitt større. I 2004 kom familien på besøk til oss på Sunnmøre, og da ble selvsagt mye god påskemat servert.

Prinsessene i 2003
På Sunnmøre
påsken 2004

Påsken i 2005 var i mars, da kom også påskebesøk, samt i påsken 2007. Da kom andre også for å besøke Hedda og Dina.

Påsken 2005

Fra venstre Martine, Dina,
Hedda, og Filip
 
Påsken 2008 var mye snø på Sunnmøre. De yngste påskegjestene boltret seg i snøen, andre syntes det var mer koselig i peisekroken. I 2009 var hjemme påske uten besøk. Været var trist, Palmesøndag var en regnfull og grå dag, og det blåste i Tjørvåg. 

Mye snø

Henrik i kosekroken

Palmesøndag 2009

I 2013 ble det skikkelig hyttepåske på Trysil. De unge gikk på ski, men jeg likte best å bare gå tur i det fine påskeværet. Om kveldene ble det god påskemiddag og avslapning.

De unge på ski
På trimtur
Hyttekos

Påsken 2014 ble også lagt til Trysil, flere fra familien var med. Det ble flere dager med fint påskevær. Som vanlig var det de unge som dro på skiturer, men jeg holdt meg i hytteveggen med en bok, eller i kosekroken og hygget meg der. En vellykket påske.   

Ungdommen klare 
for skitur
I solveggen
I kosekroken
 
Flott påskeopphold
på Trysil

Påsken i fjor 2017 var vi noen fra familien på tur i Milano. Vi så mye av byen, og vi besøkte blant annet området sørvest i Milano. Her var idylliske lave hus ved kanalen.

Idyllisk

Påskeaften i Milano besøkte vi klosterkirken Santa Maria grazie, videre til matsalen i sidebygget. Der er det berømte veggmaleriet som Leonardo da Vinci malte på slutten av 1400- tallet. Den siste nattverd. Et enestående maleri. Det passer å avslutte med det.

Den siste nattverd






 
 
 




 

 



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar