søndag 11. mars 2018

Norsk Grand Prix, mars 2018

I går var det konkurranse om hvem som skulle representere Norge i Eurovision Song Contest som i år skal holdes i Portugal. I 2017 vant Salvador Sobral med en sang som søsteren hans hadde skrevet. En rolig, litt sår sang. Han var min favoritt, og han vant. Den unge Salvador var alvorlig syk, men klarte å gjennomføre sangen. Da han vant og måtte på scenen igjen, sang søsteren sammen med vinneren. Norge kom på 10. plass. Siden Salvador vant, skal altså konkurransen i år holdes i Lisboa i mai.

Vinneren 2017

Salvador og søsteren

  Siste gang vi vant denne konkurransen var i 2009 med Alexander Rybak. Det var selvsagt stor stas å vinne en så stor sangkonkurranse.

Vinner i 2009
Alexsander Rybak

Jeg må dra på smilet når mange føler seg ille til mote ved å tilstå at de ser Grand Prix. Jeg har ingen vansker med å si at passer det slik, så ser jeg både den norske og selveste Eurovisjon Song Contest.  I år skulle noen av oss møtes i Oslo for å se den norske finalen. Der var nemlig noen som passet Janis, for eierne var på reise.

Vinterlig Oslo
Janis 
Eierne hadde satt igjen
et fruktfat

Vi spiste en god middag, så startet den norske finalesendingen. Først ut var Stella og Alexandra med: YOU GOT ME. Som nr. 2 sang Aleksander Walmann: TALK TO THE HAND. Denne sangen så jeg eksperter hadde gitt 5 i terningkast.

1. Stella og Alexandra
2. Aleksander Walman
  
De som sang melodi nr. 3, var Ida Maria. Sangen het: SCANDILOVE. Neste på scenen var Nicoline med sangen: LIGHT ME UP.

3. Ida Marie

4. Nicoline

Nå var vi halvveis i presentasjonen. Femte sangeren var Tom Hugo med: I LIKE I LIKE I LIKE. Nr.  6 var Charla K som sang: STOP THE MUSIC.

5. Tom Hugo
6. Charla K

Den syvende sangen ble presentert av Alejandro Fuentes: TENGO OTRA. Den Åttende sangen ble framført av Vidar Villa: MOREN DIN.

7. Alejandro Fuentes
8. Vidar Villa
 
Så stod to sanger igjen. Den niende sangeren var Rebecca med: WHO WE ARE. Siste sangen ble framført av Alexander Rybak: THAT´S HOW YOU WRITE A SONG.

9. Rebecca

 10. Alexander Rybak

De to siste melodiene var mine favoritter. Nieren nr. 2. og Rybak nr. 1. Nå var det bare å vente på avstemningen. Måten de avviklet den på, synes jeg var litt underlig. Men vi koset oss med et ostefat mens stemmene ble talt opp.

Ostefat

Så vant Rybak. Det var som nevnt min favoritt, ikke fordi jeg synes det er en fantastisk melodi, men jeg tror han har en sjanse i selveste konkurransen i Lisboa i mai. Om han vinner er ikke godt å si, for jeg har ikke hørt låtene som skal konkurrere, men han kommer i alle fall høyt på vinnerlisten. Og vi hadde en kjekk lørdagskveld.

Vinneren som skal til Lisboa
i mai 
  

 
 


 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar