mandag 25. juni 2018

Jonsokaften og Fotballunsj, juni 2018

Jonsokaften er 23. juni, dagen blir også kalt St. Hans. Denne dagen blir feiret mange steder i Europa, man feirer midtsommer. På den gamle primstaven er jonsok merket av blant annet med en krone, kors eller et tre. Som flere andre fester stammer det fra gammel hedensk tid. På Sunnmøre brukte vi å brenne bål, men ikke så stort som ved Ålesund. Slinningsbålet har vært verdens største bål.

Verdens største bål

De fleste bål er mindre

 Men vi skulle ikke brenne bål. Jonsokaften var på lørdag, og da passet det å samles til grilling. Da jeg først kom inn i stuen på Kolsås, stoppet jeg som mange ganger før for å se på de to små parene med sko som står utstilt der. De svarte finskoene til frøkna i huset, samt det hvite, første paret med sko til gutten i huset. Begge nå voksne.  

Hvor ble tiden av?

Det var fin å sitte i solveggen og slappe av og prate om hendinger både hjemme og ute. Der man krangler og sloss, det er falske nyheter og gudene vet hva de styrer med. Da er det bra å bare sitte å slappe av å la gjengen på toppene gi på.

I solveggen

Stephen som vanlig grillsjef

     

Hedda var også til stede, hun måtte fram med hendene og vise meg neglene sine. De var som små kunstverk, men jeg innså at jeg personlig måtte holde meg til en farge.

Kunst innen negler

 Været var strålende denne jonsok kvelden. Først rosa skyer som etter hvert gikk over i klar, gyllen himmel.

Rosa skyer

 En gyllen kveld

 Dagen etter kom flere til meg for en fotballunsj. Som alle vet er det VM i fotball i Russland. Denne søndagen skulle England spille mot Panama klokken 14.00, det passet med lunsj. Jeg måtte dekke på to små bord, og da kampen startet, kunne gjestene forsyne seg med smørbrød, is og bær.

Lunsjbord 1
Lunsjbord 2

Tv-en ble snudd slik at vi alle kunne se. Denne dagen overgikk England alle forventninger, de vant kampen med 6 mål, mot Panamas ene mål. Harry Kane skåret flere av målene. Det ble en festdag for engelskmennene. Stephen som kommer fra London var selvsagt lykkelig over at landsmennene hans vant.

To engelskmenn i seiersrus


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar