fredag 15. juni 2018

Kennedyfamilien, del 2, juni 2018

Som vi har hørt fikk Rose Kennedy og hennes mann 9 barn. De oppdro sine barn i den katolske tro, og gav barna en god skolegang. De hadde store forventninger til barna, særlig guttene. Jeg skal etter hvert nevne alle ni. Rose satt på toppen og dirigerte, faren i huset hadde sikkert siste ordet.

Mor til 9 barn

  Den førstefødt var Joseph Kennedy jr. som ble født i 1915. Etter hvert studerte han på Harvard College, London School of Economics, og Harward Law School. Foreldrene hadde store forhåpninger til sønnen, han skulle med tiden bli president i USA. Privat en sjarmerende kar.

Den førstefødte

  I militære var han fra 1941- 1944. Han startet flytrening, og under Andre verdenskrig gjennomførte han 25 kampoppdrag. Han var amerikansk marineløytnant, og kunne nå vende hjem, men deltok videre som frivillig. Dessverre ble det hans bane, flyet styrtet i kamp i Europa 1944. Han døde som helt, men familien hadde mistet sin førstefødte. Bildet under er det siste som ble tatt av han.

Døde ung

  Andre barnet var også en sønn, John F. Kennedy. han ble født i 1917. Han ble oppdratt som katolikk, men plaget av sykdom som ung. Han fullførte studiene i statsvitenskap ved Harvard. John tok del på svømmelaget der, og da pådro han seg en skade i ryggen som plaget ham hele livet.

John

Nå falt alle forventninger over på John, målet var å bli president. I 1953 giftet han seg med den pene Jacqeline Bouvier, og de fikk to barn.

Giftermål

Med familien

John arbeidet som politiker, men stilet høyere. I 1960 nådde han målet, han ble valgt til USAs president i 1960, og ble dermed den 35. president i USA.

Ble president i USA

Sammen med moren

Dessverre endte dette også i tragedie. Under et besøk i Dallas i 1963 ble president John F. Kennedy skutt. En tragedie for Jackie og de to barna, og for foreldrene og søsknene. Hele verden var i sjokk og sørget med amerikanerne.

Presidenten er død
 
Barn nr. 3 var en datter, Rosemary Kennedy ble født i 1918. Komplikasjoner under fødselen gjorde at hun ble litt tilbakestående. Hun klarte ikke å bli like sprek og lærevillig som søsknene. Det passet selvsagt ikke inn hos den profilerte familien.

Nr. 3 en datter

Nå tok hennes far en skjebnesvanger avgjørelse, han lot henne ta lobotemy. Det er en hjerne operasjon som var brukt på 1940- og 1950- årene. Det ble mislykket, hun ble svært pleietrengende. Dette ble dysset ned, dette passet ikke inn i en så ressurssterk og vellykket familie. Hun ble plassert på et katolsk sykehjem der nonner tok seg av henne. Hun døde i 2005.

Rosemary slik hun var
før inngrepet

 Nr. 4 i flokken var også en datter. Kathleen ble født i 1920. Hun var en ekte Kennedy, flink i idrett og spilte sammen med brødrene. Hun ble utdannet ved Riverdale skole i New York, Queens College i London, Finch Skole, og Florida kommersielle College, bare for å nevne noe.

Kathleen i 1944


I 1944 giftet hun seg med en engelskmann og ble da markise av Harringthon, men var sammen kun i fem uker, fire måneder senere falt han i kamp i Frankrike. Kun en måned etter hennes bror ble drept.
I bakgrunnen på brudebildet ser vi hennes eldste bror. 4 måneder senere var både brudgommen og hennes bror døde.

Brudebildet


Så var Kathleen enke. Senere fikk hun en annen kjæreste, Earl Fitzwilliam som var i ferd med å skille seg fra sin kone. Dett likte ikke Rose, moren ville forpurre dette ekteskapet. Kathleen ville få sin far til å støtte seg, for moren ville gjøre henne arveløs og uvelkommen i familien. Hun og Earl satte seg på et fly til Paris for å møte faren. Da styrtet flyet, og paret ble drept. Dette var i 1948. Nok en tragedie rammet Kennedyfamilien.

Kathleen

   Fortsettelse i morgen.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar