lørdag 16. juni 2018

Kennedyfamilien del 3, juni 2018

Nr. 5 i rekken av barna var også en datter, Eunice Kennedy som ble født i 1921. Hun fikk som sine søsken god skolegang og studier. Etter eksamen ved Stanford universitetet med en bachelor of science grad i sosiologi, arbeidet hun blant annet i justisdepartementet som sekretær. Hun ble en ivrig hjelper for broren John da han stilte som presidentkandidat.

Unge Eunice

Voksen dame


Hun giftet seg i 1953 med Sargent Shcriver, sønn av en bankier, selv utdannet jurist. Han var ambassadør i Frankrike under president Lyndon B. Johnson. De hadde fem barn sammen. Eunice gjorde et stort arbeid innen omsorgen for psykisk utviklingshemmede. Hun døde i 2009.

Shriver
Brudeparet



Eunice

Barn nr. 6 var enda en datter Patricia født i 1924. Hun ble regnet som den mest innadvendte av de fem Kennedydøtrene. Hun var fasinert av reiser og drømte om å bli en kjent verdensreisende. Hun var også fasinert av Hollywood, hennes far hadde fortalt historier fra filmbyen.

Patricia

 Etter eksamen fra Rosemary College flyttet Patricia til Hollywood i håp om å bli filmprodusent. Hun møtte den engelske skuespilleren Peter Lawford, de giftet seg i 1954 og flyttet til Santa Monica. De fikk fire barn. De skilte seg i 1966, men Patricia giftet seg aldri igjen. Hun døde i 2006.

Brudeparet


 I 1925 kom endelig en sønn igjen, det var Robert Kennedy. Han ble etter hvert utdannet jurist uteksaminert fra Harvard i 1948. Han hjalp broren John under kampanjen for å bli president. Broren ble president, og i 1960 ble Robert utnevnt til Justisminister.

Robert

 I 1950 giftet han seg med Ethel Skakel. De fikk etter hvert 10 barn mens han levde, det 11. kom etter hans død. Robert sørget selvsagt over broren Johns død. Men stilte senere som presidentkandidat i 1968. Tragedien er at også han ble myrdet og døde i 1968. Hans yngste sønn Rory kom til verden etter sin fars død.

Gift med Ethel

Robert sammen med brødrene


Nr. 8 av barna var igjen en datter, Jean Ann født i 1928. Det sies at hun var den mest sky av søsknene, og den mest beskyttede. Da hun gikk på college i New York, møtte hun to elever som senere ble gift med hennes brødre. Ethel som ble gift med Robert, og Joan som ble gift med hennes yngste bror Ted. Jean Ann Kennedy gikk på Sacret Hart skoler i England og USA.

Ung Jean Ann

Jean Ann voksen dame

Hun giftet seg i 1956 med Stephen Edward Smith, han var finansanalytiker og politisk strateg, samt drev et familiefirma. De bosatte seg i New York og fikk to sønner, men adopterte to døtrer.

Brud og foreldre

Jean og mannen holdt en lavere profil enn resten av Kennedyene. Jean Ann var en dyktig dame, hun ble utnevnt til ambassadør i Irland fra 1993 til 1998. Hun har fått flere både ærestitler og priser.

Jean Ann og mannen

Den niende og siste av barna var sønnen Edward kalt Ted Kennedy. Han ble født i 1932. Familien flyttet ofte, Ted hadde gått på 10 forskjellige skoler før han fylte 11 år. De bodde i bl. an. New York, Hyannis Port, i Palm Beach i Florida, og i London. Han fikk sin første kommunion som 7 åring av pave Pius XII i Vatikanet.

Edward Kennedy


 Etter studier ved Harvard gikk han inn i politikken og var medlem av Kongressen i 47 år. Han giftet seg i 1958 med Joan Bennett, men de ble skilt i 1982. De hadde tre barn. Kone nr.2 ble Victoria Reggie, de giftet seg i 1992.

Kone nr.1
Kone nr. 2

  Da broren John ble president, ble brorens plass som senator i Massachusetts ledig, den plassen tok Ted over etter John, og der ble han. Han prøvde aldri på å bli president, for der var en tragisk hending knyttet til hans person, vi skal ikke komme inn på det her. Ted nøyde seg med å være senator. Han begynte å skrante, og under lunsjen da Obama ble innsatt som president, fikk Ted slag igjen. Han døde i 2009. Det var slutten på brødrene Kennedy, og barn nr. 9.

Ted

Ted og brødrene
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar