torsdag 14. juni 2018

Kennedyfamilien i USA, juni 2018, del 1

Jeg leste nettopp om noen fra Kennedyfamilien og kom til at det må være den familien i Statene som ligner mest på en europeisk kongefamilie. Her skal vi først høre om foreldrene til de senere kjente barna i familien, og starter med Joseph Kennedy Senior.

Senior

Joseph Kennedy senior ble født inn i en politisk familie i Boston i 1888. Hans bestefar var en irsk innvandrer. I 1912 ble han uteksaminert fra Harvard Universitet. Han var kun 25 år da han ble president i en bank.

Joseph senior på Latinskole

Ung bankpresident kun 25 år


 Han var kun 30 år da han ble millionær, og var en iherdig kar også i privatlivet. Han gjorde kur til Rosemary Fitzgerald i 7 år før hun sa ja. Hun var født i Boston i 1890, og var datter til ordføreren i Boston. At det gikk så lenge, sies en av grunnene var at hennes far ikke var så fornøyd med valget hennes.

Rosemary Fitzgerald


Men i 1914 stod bryllupet, og året etter kom første barn av til sammen 9. Barna skal vi høre om senere. Roses brudgom var i alle fall en dyktig kar, og ble som nevnt rik i ung alder.

Brudeparet


 Første barnet

  Rosemary var en streng katolikk. Barna kom på rekke og rad. Kennedy senior var USAs ambassadør i Storbritannia fra mars 1938 til oktober 1940. Da dro familien tilbake til USA, for da kom Andre verdenskrig.

Paret


Kennedy senior var en svært dyktig mann, men svak for kvinner og var utro mot sin kone flere ganger. Her skal vi ikke rote i den delen, men nevne kun ett sidesprang. Det var da Rose ventet sitt 4. barn. Da var elskerinnen filmstjernen Gloria Swanson (1899- 1983). Hun var litt av en type og var gift 6 ganger. Hennes liv må jeg se på senere.

Frillen Gloria


Men Rose og Kennedy senior fikk som nevnt hele 9 barn. Rose styrte den store familien, men de var rike så hun hadde sikkert god hjelp. Hun var overhode i det flotte hjemmet deres i Hyannis Port, i Massashusetts. Bilde under av familien er tett i 1931 ved hjemmet deres. Flere av deres barn ble kjente personer, de skal vi høre om etter hvert.

Rose var overhodet
 Familien


Del 2 i morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar