tirsdag 21. mars 2023

En uke på Madeira

 Kun vi to foreldre skulle ta en ukes ferie på Madeira. Øya som hører til Portugal, og ligger i det østlige Atlanterhavet. En utrolig fin øy. Vi skulle bo i hovedstaden Funcal.

Hotell Savoy


Utsikt fra hotellet


Utsikt en høyde ved byen


Vi var på flere utflukter, en dag til Nonnenes dal. Vi kjørte opp til 109 m høyde, der var utmerket utsikt til Nonnenes dal.

Utsikt til Nonnenes dal


Fra park nær hotellet


En dag var vi på levada-vandring. Levadaen ble bygd på 1500- tallet, og var Madeiras første veier. Det er over 2000 km med levada på Madeira. Det var en interessant tur. Da turen var ferdig, ble det lunsj og opptreden av en kjent barnegruppe. 

Vi gikk på smale "veier"


 Og ved akasie-skog


Så lunsj og opptreden


Vårt hotell lå ved Funchal, og vi gikk turer der for å se på byen. Vi var også innom et fiskemarked. Rådhusplassen har et rutete mønster med mørk og lys stein.

I byen

Fra fiskemarkedet

Idyll rett ved Funchal


En dag var vi på tur øya rundt. Første stopp var den maleriske lille byen Camera. Her likte Winston Churchill  å sitte og male. Vi besøkte også Santana, der så vi festlige hus med stråtak.


Fra Camera

I Santana

En kveld var vi ute på byen og spiste middag, og da hørte vi på Fadosang. En dag besøkte vi Monte Madonna-kirken som lå et stykke opp i høyden. Da ble vi dradd et stykke nedover med sleder i en himla fart. 

Fadosang


Monte Madonna- kirken


Dette var artig


Vi fikk sett mye av Madeira den uken vi var der, og maken til blomstrende øy. En øy med spesielt landskap, og fullt av blomster. Madeira var som en eneste stor blomsterbukett. 

 En fin øy Madeira





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar