onsdag 8. mars 2023

I barnedåp

 Søndag var jeg i barnedåp i Heggedal kirke, en fin kirke, men en av de minste jeg har sett. Jeg fant en plass bakerst ved midtgangen, for jeg ville ta bilder. Det var samlet fire barn som skulle døpes. Før dåpen startet, samlet deltagerne seg i gangen med dåpsbarna, de skulle komme i rekke inn med dem fremst skulle storesøster til vårt dåpsbarn gå.

Heggedal kirke

Rett før prosesjonen


Dåpen er i gang, en av fadderne bøyer seg ned med dåpsbarnet så presten får døpe barnet, til slutt tørker storesøster håret til lillesøster som fikk navnet Matilde. Presten måtte vente mens hun tørket, det tok litt tid for det skulle gjøres skikkelig.

Barnet døpes

Storesøster tørker grundig


Kirken syntes jeg hadde en fin innredning, og taket var spesielt, det var lyseblått og med skyer, det skulle sikkert symbolisere himmel.

Fra kirketaket

 Så var dåpen over, og vi kjørte tilbake til der familien bodde, der skulle barnedåpen feires. Matilde var ikke helt i form så hun gråt mye. Hun hadde nettopp vært syk og hatt feber, og kjente seg sikkert ikke i form. Jeg tok bilde av den lille kirken også da vi dro.

Heggedal kirke

Hjemme, sammen med onkel
som stilte i fin sunnmørsbunad

I stuen stod to langbord dekket, naturligvis i rosa, nå ble det buffé, den stod ute i kjøkkenet. Der var først varm mat med kjøttsuppe, gryte og pai. Etterpå ble det kaker og kaffe. 

Dekket på langbord, her er et
av dem

Jeg spiste både kjøttsuppe og pai, 
under smakes paien, god mat


Da tiden var inne, gikk jeg ut i kjøkkenet og så på kake-bordet. Der var noe for enhver smak.  Alt smakte utmerket.

Fra kake-bordet

Jeg kikket også på presang-bordet til dåpsbarnet. Hun hadde fått mye fint som flere fine smykker, og et smykkeskrin, og penger. Vi pratet en stund til før vi dro hjem. Alt gikk bra, bare synd at Matilde ikke var i form, men slik er livet. 

Mathilde og onkel

  



 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar