søndag 19. mars 2023

Påsketur, og sjø-tur

 Året etter ble det påsketur og sjø-tur. Jeg og yngstemann var alene hjemme, så vi tok en tur til London der to fra familien var. En var stasjonert der, hun hadde en romslig leilighet. Den andre gikk på skole der. Nå skulle vi feire påsken sammen. Vi så mye i London under oppholdet. Vi spaserte i byen og så på bybildet, og besøkte utstillingen hos Madame Tussaud. Det var spennende å se. Vi så vaktskiftet ved Buckingham slott.

Vaktskifte ved slottet


Vi kom forbi en kirke trodde vi, men det var moderne leiligheter

                                            

Kongefamilien hos Madame Tussaud


Vi var med en kveld og så en forestilling som het Talk of London. En annen kveld så vi showet som jeg har glemt hva det het. Men det var litt av et show.

Talk of London
Fra det andre showet

Vi var også med på turer, vi besøkte blant annet Oxford, og vi så slottet der Churchill ble født, og vi så Churchills grav. Vi var også til Bath og så de romerske badene der. Vi var også en sving innom  Stonehenge, 


Blendheim Castle

Ved Churchills grav

  Kaffe-stopp på utflukten

  I Bath

Fra Stonehenge

Vi hadde et spennende påske-opphold i London. Vi var på flere turer og så kjente steder, men var også mye ut på byen og spaserte og så på bybildet.

I London

Nå var vi hjemme, det var snart 17. mai og vi feiret det. Da sommeren kom, ble det dette året båt-tur.
Det viste seg at kokken og maskinisten skulle også ha med sine koner, så nå ble det folksomt om bord. Men vi hadde en alle tiders tur. Først var vi innom Karlshamn i Sverige. Så ble det oppdrag til øya Øland, der hovedstaden er Visby. Vi damene var på tur innover øya og besøkte da en gammel mølle. Vi tre damene hadde med hver vår yngste.

Vi feirer 17. mai

Først til Karlshamn


Øya Åland

Vi så en gammel mølle


Midtsommers-dagen, jonsok, feiret vi utenfor Malmø i Sverige, da så jeg for første gang en midtsommer-stang. 


Videre skulle båten på oppdrag på øya Gottland, Visby som er en fin by.  Turen gikk videre til Polen og Holland. I Holland het byen Bergen of Zoom. Men nå var det snart på tide å gå på land. Vi hadde hatt en fin sjøtur i godt lag. Vi hadde fint vær på sjøturen, så alt gikk fint. Nå satte båten kurs for Norge, til Måløy. Da skulle vi på land  

Visby
I Nederland


   

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar