lørdag 25. mars 2023

Til Danmark, og London

 Herren i huset ga beskjed om at om sommeren ville han helst være hjemme, så  jeg la inn turer, når han var borte om sommeren. Nå var det bare jeg og den yngste som var hjemme. Vi besøkte slekt, og første turen gikk til Oslo, så ble vi med dem på hytte i Danmark. Derfra var vi med på flere turer.  Det var juli måned og vi hadde varmt, fint vær. En dag var vi i Roskilde og så blant annet Roskilde Kirke  

Fra Roskilde kirke



Fra kirkerommet



Vi var også og så Slottet Fredriksborg som ligger i Hillerød på Nord-Sjælland. Vi var inn, og der var flere fine saler. Det lå i et fint landskap. Slottet er oppført på 1600- tallet.

Fra området

Staselig slott

Fra en sal


Seinere stoppet vi ved en kro, der spiste vi lunsj på Sønderby kro, og fikk en delikat servering. Vi spaserte litt i området, der var idyllisk med en elv eller kanal med mye ender. 

Sønderby kro


Delikat lunsj


Fint område


En ettermiddag var vi i København, vi besøkte akvariet. Vi var også innom Tivoli, men det ble fort mørkt, og vi så det opplyst.

På akvariet

 Tivoli i belysning

Det var mange slott i Danmark. Ikke langt fra der vi bodde, lå Jegerpris slott. Vi hadde et fint opphold på hytte i Danmark. Nå dro vi tilbake til Oslo, og litt etter dro vi hjem. 

Jegerpris slott

 En sommer besøkte vi en ung dame som da bodde i London. Vi så mye av byen, og vi dro sammen på noen dagers busstur til Paris. Så reiste vi to tilbake til Norge.

I London

 Big Ben

 Vi så Windsor slott

Utenfor slottet

 Så busstur til Paris. Der så vi blant annet Eiffeltårnet, og var opp i tårnet. Derfra var strålende utsikt.
Vi ruslet rundt i byen og så oss om. Så bussen tilbake til London.

Eiffeltårnet

Utsikt fra tårnet
Flott utsikt


Så tilbake til London, og nå på tide å reise hjem til Norge. Siste bildet viser en pause på spasertur i London. Vi hadde et interessant opphold i London, og en fin tur til Paris.

Pause i London, de to vi
besøkte, pluss yngstemann
  


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar