fredag 17. mars 2023

Ferie i Lido DI Jesolo

 Neste ferie ble to uker i Italia på Lido Di Jesolo. Vi var flere fra familien som skulle på ferie. Vi likte hotellet som lå sentralt, og ikke minst likte vi stranden.

Hotellet

Fra stranden

Vi var på utflukt til Venezia, og dette var mitt første møte med den spesielle byen. Vi var også på gondol-tur. Det var en spesiell opplevelse. Damen på bilde bakerst i kvitt, var en fremmed dame som også ble med denne gondolen.

På gondol-tur

Vi kom forbi Marcus-kirken. Napoleon kom marsjerende over Alpene i 1797, og da han kom til Venezia, utropte han seg som fører for byen. Han røvet mange skatter fra Marcus-kirken, de førte han til Paris.

Litt av Marcus-kirken

Fra den kjente Markus- plassen


Fra Venezia

Vi spaserte også i området vi bodde, og vi var på stranda, og vi var ute om kvelden og spiste på restauranter.  Hotellet hadde også en uteservering, der var fint å spise frokost for eksempel.

Ute på strøket

Uteserveringen på hotellet


 Vi hadde strålende vær i Lido De Jesolo, men den dagen vi skulle på Lagune-tur for å se tre av øyene ute i lagunen ved Venezia, regnet det ganske kraftig iblant, men vi tok på lette regnkapper og lot det stå til. Lagunen er 56 km lang og 11 km brei. Vi besøkte tre øyer. Første øya vi besøkte het Murano. Øya er kjent for alle sine glass-blåserier, Vi besøkte et av dem.

På Merano i regnvær

Andre øya var Burano. Det første vi så da vi nærmet oss, var det skjeve klokketårnet, skjevheten var på 1,65 m. De kunne ikke ringe med kirkeklokkene, men brukte grammofon i stedet. Interessant å se.

Det skjeve kirketårnet på Burano
Ikke så godt å se på bildet



På øya hus med kvikke farger

Siste øya vi besøkte het Torcello, og er kalt Venezias vugge. Før bodde her 3000 mennesker. Da vi var der for mange år siden, bodde der 60 fiskere. Resten døde av malaria som hadde herjet der. Vi så Ascun-katedralen som først ble bygd i 639. Men den ble oppbygd igjen på 1200-tallet.

Ascun-katedralen 


Vi nærmet oss slutten på ferien i Lido Di Jesolo, været hadde vært flott, utenom dagen på Lagune-tur. Vi hadde en fin ferie denne sommeren i Italia.

Fra nærområdet der vi bodde




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar