fredag 3. januar 2014

Nyttårskonsert fra Wien

Første dagen i et nytt år er det vanlig at jeg ser nyttårskonserten på tv. Slik også i år, første nyttårsdag 2014. Igjen ble det en opplevelse for øyne og ører.

Nyttårskonserten i gang

Første Nyttårskonserten ble holdt i 1939, og avholdt første januar siden 1941. Første nyttårsdag siden 1959 er konserten blitt overført i tv. I dag er det masse land som overfører denne nyttårskonserten.

Klokken 12.15 norsk tid startet overføringen i tv

Konsertsalen er alltid fint pyntet med blomster under nyttårskonserten. Før har blomstene vært en gave fra Italia, men i år spanderte Wienerfilharmonikerne blomstene sjøl. Hvorfor vet ikke jeg, men kan tippe det er den vanskelige økonomiske situasjonen i noen av eurolandene.

Flott pyntet

 I år gikk fargene blant annet i lyst, lyst rosa, lilla og innslag av rødt. Det var en fryd å se.

Vakre blomster


 Det var spesielt å se nyttårskonserten i år, for jeg var i denne salen på konsert i juni da jeg var på tur i Wien. Vi var i denne flotte salen som kalles Den gylne sal. Vi satt på galleriet til høgre på bildet. Det var en stor opplevelse. Starten på det nye året 2014 startet altså med Nyttårskonserten. Hva året ellers vil bringe er ikke godt å vite. Noe kan vi planlegge og bestemme sjøl, resten er skjebnen som styrer.

Pause i Den gylne sal

    

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar