tirsdag 4. mars 2014

Boktyven, mars, 14

I går var jeg i Sandvika på kino. Jeg hadde fått gavekort til flere besøk, og startet med å se filmen Boktyven. Hovedpersonen Liesel blir spilt av Sophie Nelisse som er en canadisk tenårings- skuespiller. Hun er av fransk- canadisk avstamming.

Sophie Nelisse

Handlingen starter i 1938 da Liesels mor måtte rømme fra nazistene og Liesel kom da til sine nye foreldre. Faren Hans Huberman som blir spilt av Goffrey Rush som vant Oscar for filmen Shine i 96. Han er en god skuespiller og blir raskt venn med den nye datteren.

Liesels nye far Hans

Den nye moren som heter Rosa Huberman og spilles av Emily Watson som er mest kjent fra filmen Breaking the Waves. Hun spiller litt av ei megge i starten av filmen.

Liesels nye mor

 Jeg var spent på denne filmen, for jeg hadde hørt både ros og ris om den. Jeg stoppet opp ved filmplakaten og lurte på hvordan filmen var, og satte meg klar i kinosal nr. 3. Vannflaska og de tre
sjokoladene som fulgte med i gaven lå klar i veska.

Filmplakaten

Liesel kan ikke lese da hun kommer til sin nye familie, men den nye faren hjelper henne. Liesel er svært glad i bøker, og napper de første til seg, men ting skjer etter vært. En gutt som heter Ruby blir en god venn, men jeg skal ikke røpe for mye av handlingen.

Liesel leser ofte

   Jeg likte filmen godt. Filmen har fått kritikk fordi den ikke viser all gru under krigen, men det er jo en historie litt på siden med krigen som kulisse. Jeg vil særlig nevne en scene fra bomberommet, der sitter redde mennesker og hører bombene drønne. Jeg synes sirenene gikk gjennom marg og bein, så kom de enorme drønnene. Men Liesel fortalte historier fra bøker hun hadde lest, og lettet dermed presset fra bombingen utenfor. Jeg skal ikke røpe mer av handlingen, men si at filmen er spennende og vel verd et besøk.

Liesel blir godt tolket

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar