søndag 2. mars 2014

Feiring på etterskudd, lørdag 1. mars 14.

Lørdag skulle vi feire ei dame som egentlig feiret bursdagen i utlandet. Men vi hadde ingen ting imot å feire første dag i første vårmåned med et selskap, og troppet opp. Middagsbordet var ferdig pyntet da vi kom.

Alt klart

 Jeg satt avslappet og ventet på at maten skulle bringes på bordet. Det var liflige dufter som kom svevende fra kjøkkenet.

Snart middag

 Gjestene ble bedt om å sete seg til bords, og ingen var tungbedt som jeg registrerte. Temaet for middagen var gryteretter, ikke mindre enn tre typer. En het Tikka Masala. En indisk gryte. Tikka betyr biter, Masala betyr kryddermiks. De duftet deilig. Spesiell ris hørte til denne gryta.

Til Bords

Gryte nr. to hadde også et strøk indisk, her mener jeg det var kylling som var hovedtingen. Her var en sort ris som hørte til. Tredje gryten var orientalsk. Grønn salat hørte til. og en stabel med brød. Lurer på om de var indiskinspirert og het nan- brød. Jeg er ikke sikker og kaller det bare nam-nam brød.

Ved bordet

  Vi satt lenge ved borde og praten gikk livlig om film, musikk, bøker osv. Ikke alle var enige

Argumentasjon

Senere på kvelden kom kakesnaks laget av Dina, og de smakte som konfekt til kaffen. Oster ble også satt fram.

Mesteren

Kakene var gode

 Selskapet gikk sin gang og vi hadde noen koselig timer. Selskapet var ikke ferdig da noen av oss takket for seg.

Kjekt selskap

I dag på søndag er det Fastelaven. I gangen på senteret satt folk og solgte fastelavensris, og jeg kjøpte. Man må følge tradisjonene. Fastelaven viser til den romersk- katolske fasteperioden på 40 dager, ikke medregnet søndag. Fastelaven faller alltid på en søndag syv uker før 1. påskedag. I fjor 2013 falt den på 10. februar, å år altså på 1. mars. Datoene varierer altså. Fastelaven er alt annet enn faste, men tiden knyttes til den.

Farga fjør pynter opp



    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar