torsdag 13. mars 2014

På tampen av uke 11, mars- 14

Denne uka har vært ganske aktiv. Mandag startet jeg med å gå på kino, filmen har jeg fortalt om. Så slo jeg lag med en fra familien og dro til Sandvika igjen på kino. Da så vi en film jeg har tenkt lenge å se, men trodde nesten den var tatt av plakaten. Men den ble satt opp igjen.

Plakaten


Den svenske filmen var morsom. Hovedrollen som den gamle mannen spilles av Robert Gustafsson. Han er fra Katrineholm, født i 1964. Han har spilt teater og vært reporter i SVT, blant annet. I rollen som 100- åringen gjør han en god jobb.

Gustafsson

Filmen handler om en mann som på 100- årsdagen flykter ut vinduet på gamlehjemmet og kommer bort i mye rart. Han treffer flere personer og vi ser også episoder fra hans innholdsrike liv. Jeg angrer ikke på at jeg så 100- åringen som hoppet ut vinduet og forsvant. Gode tips til folk som begynner å dra på åra.

Bilde fra filmen

Men jeg har ikke bare sett film denne uka. Jeg bakte brød på tirsdag. Jeg tømte to poser med rester av mel i en bolle. Det ble 300 g grov hvete, 150 g havregryn, så hadde jeg i 50 g hvetemel for å få samlet 500 g. Så en pakke med tørrgjær i, samt 2 ss. sukker, litt salt og 2 ss. olje. Blandet godt og hadde i 4 dl lunkent vann. Arbeidet godt sammen, så heve en stund.

Resultatet

Blandingen videre- hevet i form mens ovnen varmet opp til 200 grader. Så stekes i 1 t. Slo varmen ned til 150 på slutten. Nå måtte brødet avkjøles. Imens måtte jeg ut på balkongen og nyte det fine været, endelig utsikt igjen.

Fint vær

Så skulle brødet smakes til en kopp te om kvelden. Det var overraskende godt. Dette skal jeg gjøre en annen gang også. Tømme melposene så melet ikke blir gammelt. Vanligvis har jeg bakere som tar seg av mine brød.

Godt brød

 I går var det også strålende vær, en kunne nyte sola og se himmelen. Men noen skyer startet å samle seg i horisonten.

Skyer i horisonten

Og hvor lenge var Adam i Paradis? I dagtidlig så jeg ut på tett skodde. Det var en nedtur. Ut på formiddag har skodda lettet litt. Men nå må jeg pakke litt, for jeg skal på en liten helgetur, og reiser i morgen.    

Trist syn

Neste blogg kommer tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar