søndag 10. mai 2015

Første uken i mai måned 2015

Søndag 3. mai var det søndagskaffe hos en i familien. Vi som bodde nærmest møtte opp og fikk servert kanelsnurrer og deilig tropisk aroma- kake. Det ble en hyggelig søndagsprat.

På søndagskaffe

Mandag regnet det sånn at det var som om himmelens sluser var åpnet for fullt. Grått og trist, men bøndene var nok glad for å få vatnet åkrene og engene sine.

Trist ute

Det regnet for det meste i to- tre dager. Da jeg var en tur til Kolsås på onsdag så jeg at skibakken hadde fått litt av en medfart. Regnet hadde tatt en god del av snøen.

Skibakken var miserabel

 
Endelig ble det skikkelig fint vær på torsdag. Nå kunne en gå ut med lettere klær, ta en liten trimtur til butikken, og om kvelden kunne en nyte kveldshimmelen uten tunge regnskyer.

Endelig fint vær

Fredag var 8. mai og 70 år siden Norge igjen ble et fritt land. Aftenposten hadde en god del stoff om jubileet, inne i avisen var fra pressen i 1945. Jeg så at mange flagget i nabolaget, særlig var et flagg flott som var omkranset av trær i grønn vårskrud.

Fra Aftenposten
 
 

Flagg i nabolaget fredag

Fredag kveld fikk jeg besøk fra Oslo, da ble det servert tradisjonsmiddag slik det var ønsket. Det ble kjøttkaker med tilbehør.

Ved middagsbordet

En av julegaven jag hadde fått denne julen var et spesielt stearinlys. Det så faktisk ut som jordbær i fløte, men denne kvelden skulle det tennes.

Spesielt stearinlys

 Lørdag ble det kjøretur til Drammen, en by jeg ikke hadde vært i før. Det ble en hel opplevelse, men den turen må deles i to egne blogger. Den første kommer i morgen. Men tar med et bilde her.

I Drammen

I går kveld som var lørdags kveld, kom de i familien som kunne hit til meg på middag. Denne kvelden skulle deler av aktivitetene på sommerens kjøretur i Sørstatene, USA planlegges. På bildet under er vi kommet til kaffen, men folk er på nettet for å sjekke og bestille ting. Reise og hoteller er for lengst i boks, nå er det hva som skal sees som bestilles. Da slipper en køer og slike ting hvis plass er bestilt. Nå er gjestene fra Oslo dratt, og jeg er klar for en ny uke i årets siste vårmåned.

Arbeidsmiddag

Janis har dratt
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar