mandag 18. mai 2015

Halve mai måned i 2015 er over

Egentlig har siste uke vært rolig, været har ikke vært det beste, men forrige søndag var fint. Jeg var spent på om noen av tulipanene jeg kjøpte i Amsterdam ville trives i balkongkassen. En gruppe som stod sammen hadde kommet ut og pyntet nå opp.

Tulipaner fra Amsterdam

Var en tur ned til KI på onsdag og da så jeg de hadde pyntet opp i en av gangene med nasjonalfarger.

Snart 17. mai


Helgetorsdag spaserte jeg bort til familie her i nærheten, der skulle jeg spise lunsj. Det ble en koselig stund med god mat.

Lunsj på Helgetorsdag

Denne dagen var fint vær og på vei tilbake så jeg alle de gule blomstene som slik de sto nå i veikantene pyntet opp, men husker da jeg hadde grønn plan og lå i konstant krig med de gule blomstene.

Løvetann
  
Fredagen var fint vær og da nyttet jeg høvet til å sette ut planten jeg fikk av gjestene forrige helg. Mandag og tirsdag hadde det regnet noe fryktelig, resten av dagene bra, men varierende. Men nå kom planten på plass på balkongen.

Første planten på plass

Endelig en fin kveld

Søndag våknet vi her i området til en grå og kald 17. mai med litt småregn. Men jeg spiste min frokost omgitt av nasjonalfarger.

17. mai starter
 
 Vi hadde avtalt å møtes på gangbrua der vi har god utsikt når 17. mai- toget kommer, men jeg hadde god tid og svinget innom familien. Der var pyntet med flagg, og med nasjonalfarger knyttet rundt blomsterkrukkene. Mens de andre gjorde seg klar så jeg på tv.

Kongen vinket

Vi gikk til den nevnte gangbrua, men det var surt og kaldt. Likevel var det ganske mange i toget. Musikken spilte og fanene var på plass.

Fra familien på gangbrua

Toget kommer

 
 
Ganske mange i toget
 
 
Senere på dagen ble det grilling på Kolsås. Her var også pyntet i nasjonalfarger. Vertinnen i huset er ekspert på krydderurter og har nettopp satt klar en masse stiklinger i krukker som stod flere steder i huset.

Krydderurter

Enda mer stiklinger

Bordet stod klar


Grillmesteren grillet ute, men da alt var klart spiste vi inne, ute var opplett, men for kjølig. Det ble grillfest inne.

Grillmesteren
 Mye god mat

 
Senere kom kaffe og kaker, samt oster. Det ble en tradisjonell og hyggelig feiring av dagen.
 
God kake
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar