tirsdag 6. september 2016

Grace Kelly, filmstjernen som ble fyrstinne, september 2016

Denne bloggen skal handle om Grace Kelly, den vakre filmstjernen som til slutt ble fyrstinne av Monaco.

Grace Kelly

Grace Patricia Kelly ble født i Philadelphia i 1929. Hun ble oppkalt etter sin fars søster som døde i ung alder. Grace hadde tre søsken, en bror og to søstrer, selv var hun nr 3 i rekken.

Barnebilde av Grace
 
Moren til Grace het Margaret Katherine Majer. Hun studerte kroppsøving før hun giftet seg med faren til Grace. Margaret ble den første kvinnelige lederen for kroppsøving- avdelingen ved University of Pennsylvania.

Moren til Grace

Faren til Grace het John Kelly, også kalt Jack, han var trippel OL- gullvinner i roing. Han ble rik da byggefirmaet hans ble det største på østkysten.

Faren til Grace

Grace Kelly ble etter hvert en kjent filmstjerne i Hollywood tidlig på 1950- tallet. Det ble sladret om henne, det ble sagt at hun likte eldre menn. Den første av dem hevdes å være hennes skuespillerlærer, Don Richardson, forholdet skal ha vart i to år.

Don Richardson

Jeg skal nevne tre av filmene hun spilte i. Først Mogambo fra 1953, en romantisk dramafilm. De  andre hovedrollene hadde Ava Gardener og Clark Gable. Filmen er spilt inn i Afrika og handler om en mann som bor i Kenya. Han fanger ville dyr og selger til sirkus og dyrehager. I filmen blir det sjalusi mellom de to kvinnene. Det ble et forhold mellom Grace og Gable. Selv sa hun på spørsmål om romansen: Hva annet er det å gjøre når du er alene i et telt med Clark Gable i Afrika.

Fra Mogambo 1953
  
Tyv fanger tyv er en kriminalkomedie fra 1955. Her spille Grace sammen med Cary Grant. Han spiller en forhenværende juveltyv, Grace spiller en rikmannsdatter med hang til spennende eventyr.
Om hun hadde en romanse med ham under innspillingen er ikke godt å vite.

Fra Tyv fanger tyv, fra 1955


Hennes siste film før hun giftet seg het:High Society, fra 1956. Det er en musikalsk komedie. Hennes medspillere var Frank Sinatra og Bing Crosby. Hun skal ha hatt en affære med Bing Crosby.

Fra filmen High Society, fra 1956
  
Det ble sladret mye om Grace Kelly i Hollywood. Hun var ikke så uskyldig som hun så ut for, men hadde stadig en affære gående, særlig med eldre menn. Jeg skal ikke gå nærmere inn på det, bare nevne at Shaen av Persia sies å være en av dem, men da hun forstod hun ikke ble hans eneste kone, ble det slutt.

Muhammed Reza Pahlavi
  
Så møtte Grace Kelly fyrsten av Monaco. Rainier. Han fridde til Grace i 1955, og filmstjernen ville gjerne bli fyrstinne og takket ja.

Grace og Rainier
  
Det ble et storslagent bryllup i Monaco i 1956. Masse kjente gjester, men Frank Sinatra kom ikke, grunnen var at han var redd for å ta oppmerksomheten bort fra brudeparet.

Brudeparet

Nå var filmstjernen Grace Kelly blitt: Hennes Høyvelbårne Fyrstinne Grace av Monaco. Det var som prinsessen i eventyret. Etter bryllupet dro de på en syv ukers bryllupsreise i Middelhavet på fyrstens private båt. Bildet under av bruden er tatt i Speilsalen på slottet i Monaco.

Nå Fyrstinne

 Grace Kelly hadde spilt inn 11 filmer i Hollywood, og vunnet en Oscar. Hun giftet seg 26 år gammel, og i ekteskapet med Fyrsten av Monaco fikk hun tre barn.

Paret fikk tre barn

Dessverre endte livet til Grace Kelly tragisk. Hun ble utsatt for en bilulykke i 1982 og døde. Den vakre filmstjernen var nå bare et minne.

Det endte tragisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar