lørdag 24. september 2016

Humphrey Bogart, september 2016, del 2

Jeg skal fortelle litt mer om Bogart som er blitt en filmlegende i Hollywood. Han spilte i filmer mot andre kjente stjerner, filmer som er blitt klassikere.

Stjernen Bogart

Humphrey Bogart var gift fire ganger. De tre første ekteskapene endte i skilsmisse. Hans første kone het Helen Menken. Hun var født i New York. Menken spilte teater i New York. Ekteskapet varte fra 1926 til 1927.

Helen Menken
  
Helen og Bogart

Kone nr. 2 var Mary Philips. Hun var også en dyktig skuespillerinne på New York- scener. Hun møtte Bogart i 1924, de oppmuntret hverandre, og endte med ekteskap i 1928. det varte til 1938.

Mary Philips

Mary og Bogart

Nr. 3 i rekken som Humphrey Bogarts koner var Mayo Methot. Hun var født i Portland, Oregon i USA. Mayo ble en kjent skuespillerinne. Hun var gift med Bogart fra 1938 til 1945.

Mayo Methot
Mayo og Humphrey

I 1945 ble Lauren Bacall hans fjerde og siste kone. Bacall ble født i Bronx, New York, men het egentlig Betty Jean Perske, men som mange kunstnere skiftet hun til artistnavn.

Lauren Bacall


Bacall og Bogart


De giftet seg så snar Bogart fikk skilsmisse fra sin tredje kone. Det var i 1945. Bacall og Bogart spilte i flere filmer sammen. Nedenfor ser vi en av kinoplakatene.

En av filmene

De innledet et forhold da de spilte film sammen i 1944, men da var Bogart gift. Men i 1945 giftete det seg. De fikk to barn sammen, en gutt og en pike.

Sammen met ett av barna

Dette ekteskapet varte til Bogart døde i 1957. Han hadde da vært syk i et år. Humphrey Bogart gikk bort, men lever som en stor filmlegende.

Filmlegenden

  









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar