torsdag 1. september 2016

Løvekvinnen

Tirsdag var jeg på kino i Sandvika og så den norske filmen Løvekvinnen. Filmen er basert på en bestselger fra 2006, skrevet av Erik Fosnes Hansen. Boken het også Løvekvinnen.

Forfatteren

Regissøren av filmen er Vibeke Idsø født i 1965. Hun er utdannet som filmregissør ved New York University.

Regissøren

Handlingen i filmen starter i 1912. I en liten stasjonsby i Norge, dør Rut, stasjonsmesterens kone i en fødsel. I det deres datter kommer til verden dør moren til det spesielle barnet. Moren spilles av Lisa Loven Kongsli, født i Oslo i 1979.

Lisa Loven Kongsli

Stasjonsmesteren spilles av Rolf Lassgård født 1955, han er en kjent svensk skuespiller. Lassgård har spilt flere teaterroller, og er kjent fra flere filmroller.

Rolf Lassgård

Stasjonsmesteren blir forferdet da han ser sin datter første gang, hun er dekket av lyst hår over hele kroppen. Ingen hadde sett en slik baby før.

Den nyfødte

I tilbakeblikk i filmen får vi se glimt av minner som stasjonsmesteren har fra da hans vakre kone levde.

Minner

Barnet vokser opp for det meste i ensomhet, faren liker ikke at hun viser seg offentlig. Løvekvinnen spilles av tre forskjellige unge skuespillere, etter som hun vokser til. Aurora Lindseth Løkka, Mathilde T.H. Strøm, og Ida Ursin Holm.

De tre unge skuespillerne

Løvekvinnen blir et ensomt barn, og får det ikke lett videre i livet. Hun får særlig to gode venner, barnepiken og telegrafisten på farens kontor. Kjersti Tveterås født i 1983 spiller barnepiken. Hun er utdannet ved Statens Teaterskole, og ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Kjersti Tveterås


Fra Løvekvinnen


Rolf kristian Larsen født i 1983 spiller rollen som Gnisten. Han er utdannet ved Statens Teaterskole.
Han blir en god venn av den uvanlige piken.

Løvepiken

Rolf Kristian Larsen
Gnisten

Filmen Hadde verdenspremiere i Haugesund og er solgt til 40 land. Forfatteren var villig til å skrive om slutten som var i boken slik at den passet bedre til filmen. Men jeg hadde ikke lest boken, så for meg var alt nytt. Filmen varer i 2 timer og 6 minutter, men historien opptok meg så den virket ikke for lang. Skuespillerne gjør en god jobb, og historien om Løvekvinnen er uvanlig og spesiell. Jeg kan gjerne anbefale filmen.

Løvekvinnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar