tirsdag 30. august 2016

August 2016 nesten over

Vi er nesten ferdige med siste sommermåned. Forrige søndag var jeg med på gudstjeneste i Haslum kirke. Konfirmanten vår var på sin siste obligatoriske gudstjeneste før konfirmasjonen i september. Jeg og foreldrene hennes ble med. Det var en dåpsgudstjeneste der 7 barn ble døpt, 4 gutter og 3 jenter.

Programmet

Haslum kirke ligger her i Bærum kommune i Akershus. Kirken er bygd i hvitkalket bruddstein. Den opprinnelige romanske fra 1100- tallet i hvitkalket mur er fortsatt i bruk. Kirken har 240 sitteplasser, og denne søndagen var den fullsatt.

Haslum Kirke

Det var litt av en konsert da flere av dåpsbarna satte i å skrike, men alle ble døpt og fikk sine navn. Den kvinnelige presten hadde full jobb med å få alt gjort, men hun klarte godt sin prestegjerning.

Stor stas i kirken

Altertavlen i kirken er fra 1631. Døpefonten er også et fint arbeid fra 1642. Etter gudstjenesten fikk jeg studere kirken igjen.

Døpefonten

Gudstjenesten over

Nå har jeg sett at rognebærtrærne står i fullt skrud. Da jeg kom fra butikken på tirsdag, måtte jeg bare stoppe og studere nærmere de fine rødornsje bærene som pynter opp blant det grønne.

Rognebær

Onsdag hadde jeg middagsbesøk av tre fra familien, Henrik med sin mor og søster. Henrik var æres gjesten for han er lite hjemme for tiden. Han studerer i utlandet, og i sommer har han hatt sommer jobb i Trondheim. Men nå passet det, han hjalp meg litt med data også.

På datarommet

Vi har hatt vekslende vær denne uken, litt sol og litt regn. Torsdag var det skikkelig surt med skodde langt ned i åsene.

Grått og trist vær

Det må nevnes at vår norske Ada Hederberg ble kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller. Utdelingen foregikk i Monaco. Ronaldo ble den mannlige vinneren.

Et flott par


Til slutt må jeg nevne at fredag kveld ble det endelig en skikkelig fin kveld.

Flott kveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar