mandag 15. august 2016

En ferieuke på Malta august 2016, del 2

Mandag 8. august skulle vi på utflukt som ble kalt: Den nordlige ruten. Mens vi stod utenfor hotellet og ventet på bussen, så vi bort på Maltas høyeste hus som lå rett ved Hilton. Portomaso Tower er 98 meter høyt.

Maltas høyeste bygning

Endelig kom bussen som skulle kjøre oss til Sliema. Der entret vi en Hop on- buss. satt i andre høgda med strålende utsikt, turen kunne begynne. Vi kjørte også i utkanten av hovedstaden Valletta, ikke langt fra byen lå stadion til landslaget på Malta.

På vei til Valletta
  
Glimt av fotballarenaen

Malta er en republikk i Middelhavet sør for Sicilia. Malta har vært bebodd siden om lag 5200 før Kr. Fønikerne koloniserte øyene ca. 100 år før Kr. I nyere tid ble Malta selvstendig i 1964.Den britiske monarken ble statsoverhode. Men i 1974 ble Malta republikk med president som stasoverhodet. Siden 1993 har øya vært delt inn i 68 kommuner. I 2004 ble Malta medlem av EU.

Landskap vi passerte

En av byene vi kjørte gjennom het Mosta, det betyr sentrum, for byen ligger midt på Malta. Her hadde nettopp vært fiesta, byen var pyntet med blå girlander og annen pynt.

Fra Mosta

Blå girlander

Bygninger pyntet

Her passerte vi Church of Santa Maria som har verdens tredje største kuppel, den ble bygd fra 1833- 1860. En staselig kirke som blir kalt: Mirakelkirken. Det er fordi under Andre verdenskrig, i 1942, var folk samlet i kirken til messe. Plutselig kom en bombe deisende ned gjennom kuppelen under et luftangrep og landet midt i kirken. Men bomben detonerte ikke, det var et stort under.

Mirakelkirken
 
Det forundret meg at byene lå så tett, og at flere var etter forholdene store. Byene hadde navn som Mdina, Rabat,og Mgarr som jeg synes klinger arabisk, Men også navn som Golden Bay og St. Pauls Bay. Flere steder passerte vi ganske store kirker, men også landskap med vinmarker og annet de dyrket.

Landskap

Mdina
 
Vi så flere store kirker som den i Mgarr, den var dedikert til St. Mary og er fra 1912. Flere av kirkene hadde doble kirketårn fordi ene klokken viste feil tid for å lure djevelen.

St Mary kirken

De små badebyene vi passerte så svært idylliske ut, og jeg tenkte at turismen på Malta vil helt sikkert stige enda mer i årene som kommer. Fine badesteder og flott klima.

Idylliske bukter
 
Blått hav og varmt

Vi passerte også Bugibba som er Maltas største badeby.


Denne turen på nordlig rute varte om lag i tre timer og var svært interessant, vi fikk sett mye av øyas nordlige del. Tilbake på hotellet gikk vi til strandbaren og spiste lunsj.

Lunsj

Strandbaren lå helt nede ved havet, og vi brukte tid til å se på de rolige havet rett nedenfor oss. Nå ble det avslapning ved bassenget eller på balkongen etter som den enkelte hadde lyst til.

Ved havet
 
Vi bodde som nevnt i St Julians som ligger ca 20 minutter nord for Valletta. Her bor ca. 8000 på stedet. Byen er kalt opp etter sin skytshelgen St Julians. Før 1800 var dette en liten fiskerlandsby. Nå gjorde vi oss klare til å gå ut og spise middag.

Noen er klar

Vi spiste på restauranten Acqua Terra Mare. Vi måtte vente litt før bordet var ledig. Da alt var klart, ble vi servert en god middag.

Venter på bord

Fra middagsbordet

Kvelden ble avsluttet på uteserveringen oppe på hotellet. Her var fin utsikt, samt mildt og fint å sitte ute. Jeg fikk desserten her, Irish coffee. Den ble elegant servert, med et kjeks og en tanke vann. Enda en hyggelig dag var snart over.

På uteserveringen

Lekkert servert

I morgen fortsettelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar