tirsdag 2. august 2016

Kjøretur i England juli 2016, del 2

Mandag morgen 25. juli stod Stephen klar med bilen utenfor hotellet vi bodde på i Oxford. En stor og romslig bil med god plass. Stephen skulle være sjåfør,siden han er engelsk, er fra London og er vant med venstrekjøring.

Sjåføren er klar

Etter en rask frokost satt alle klar i bilen klokken 08.30. Første målet var Stonehenge. Vi hadde bestilt billetter på forhånd til denne dagen kl. 10.30. Vi kjørte gjennom fint engelsk landskap.

Fint landskap

Vi nærmet oss og så første glimt av Stonehenge. Vi kom til parkeringen, bilen ble parkert og vi gikk mot bussen som skulle kjøre oss nærmere. Jeg husket sist jeg var her for mange år siden, da parkerte turistbussen mye nærmere. Men nå var alt omlagt, det er så mange turister som vil se Stonehenge at nå må billetter bestilles i forveien. Siste biten spaserte vi.

Første glimt av Stonehenge


Der lå Stonehenge like mystisk som før. Det ligger 13 km fra Salisbury i Wiltshire. Man tror at steinformasjonen ble reist mellom 2500- 2000 før Kr.

Stonehenge

Vi spaserte sakte rundt Stonehenge og så det fra alle sider. Ingen vet med sikkerhet hvilken misjon denne steinformasjonen hadde, ekspertene bare gjetter. Jeg synes det er både mystisk og litt overnaturlig.

Ved Stonehenge

Vi så en stein i nærheten som er kalt for: Slaktersteinen. Jeg lurte på om det var mennesker eller dyr de ofret der, og lurte på hvorfor noen svarte ravner kretset ved steinen. Stonehenge er et av verdens mest berømte byggverk.

Ravnene ved Slaktersteinen


Vi returnerte til bussen som kjørte oss til parkeringsplassen, og turen fortsatte videre. Jeg synes det engelske landskapet er naturskjønt, og så både storfe og sauer som beitet.

Egnelsk landskap
 
Vi kjørte gjennom flere små landsbyer, men stoppet i en. Det var i en gammel landsby som heter Lacock. Her var mange fotomotiv. Jeg så den gamle steinkirken men den var stengt.

Fint, gammelt hus

Steinkirken

En gate var avstengt for det ble gjort klart for innspilling av en film. Vi ruslet rundt i byen, kjøpte is og koset oss i det fine været. Vi studerte det eldste huset i byen, og jeg tenkte at mye historie knyttet seg til den gamle byen.

Det eldste huset

Klargjøring for filming

En fin gammel by

Vi fortsatte kjøreturen, målet var Bath dit vi kom kl. 13.30. Vi sjekket inn på Premier Inn. Først spiste vi lunsj på: The Oven. Jeg valgte skinke og melon, pluss en dessert som het: Siciliansk canoli. Det smakte godt.

Vi er kommet til Bath

Min lunsj

Desserten

Nå skulle vi se Bath. Jeg hadde vært i Bath for mange år siden, men da kun sett de romerske badene. Bath ligger i grevskapet Somerset her i Sør-Vest England. Byen ble grunnlagt i forbindelse med romerske kurbad, og ble kursted om lag år 60 et. Kr. Da bygde romerne bad, og et tempel i dalen til elven Avon. Men varme bad var kjent her lenge før romerne.

Fra romersk bad
  
Bath ble igjen tatt i bruk som kursted og aristokratiet begynte å reise dit. I 1590 var byen så velstående at den fikk status som city. Det ble hevdet at vannet hadde helsebringende virkning, og ut på 1700-tallet ble Bath en populær by og kursted for rike engelskmenn, og bybefolkningen økte. Forfatterinnen Jane Austen bodde i Bath tidlig på 1800- tallet. Vi spaserte forbi der hun bodde.

Her bodde forfatterinnen
 
Bath er en fin by med bebyggelse oppetter åssiden. Vi gikk oppover gatene, passerte idyller ved trappene ned til kjelleretasjene. På toppen av gaten vi gikk, kom vi til en nesten hesteskoformet bygning kalt for: The Circus.

Passerte idyller

The Circus
 
Stilige bygg i lyst gul sandstein. Neste bygget vi kom til ble kalt: The Crescent. På mange bygg trodde jeg først at det var mange slanke skorsteiner på taket, men nei, det var kun pynt.

The Crescent


Pynten på taket

 Vi spaserte nedover mot elva Avon. Da passerte vi en liten park med vakre blomster, og ved elva var svært idyllisk. I byen så jeg en pussig statue av en rosemalt hest. Vi tok pause på den engelske puben
The Bath Brew House.

Vakre blomster

Idyll ved elva

Pussig statue
På engelsk pub

Jeg synes Bath var en fin by. Denne kvelden spiste fire av oss thaimat til middag på restauranten: Thai Balcony, et fint sted og god mat. Jeg valgte kyllingsuppe. En interessant dag i Bath var nesten over.

Fra Bath

Thaimat

Fra Thai Balcony

 Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar