mandag 15. august 2016

En ferieuke på Malta august 2016, del 3

Tirsdag ble en avslappet dag, vi gikk rett til bassenget etter frokost. Nå var vi kun ved voksen bassenget der var det rolig og en kunne nyte livet i fred og ro. Været var strålende, og flere var uti og badet.

Fra bassengområdet

Utsikt fra bassenget
 
Etter lunsj gikk fire av oss damene på tur i strøket. Jeg tok bilde av kirken vi hadde utsikt til ved middagen første kvelden. Dessverre var den låst, så jeg fikk ikke sett kirkerommet.

Kirken

Jeg kikket på de smale sidegatene på vei nedover til bukten. I bukten lå masse småbåter, strøket er et et fint sted å rusle på tur.

Idyllisk sidegate
    
Mange småbåter

Vi stoppet og studerte stedet de hadde hengt opp mange hengelåser, det er helst brudepar som gjør det. Skikken har kommet hit også, tenkte jeg. Men her var satt opp bokstaver så høye som vegger med: LOVE. Jeg har sett mange gjerder fulle med hengelås, helst i Øst- Europa. Særlig mange så jeg i Moskva, på broen som gikk over Moskvaelven, der så jeg også flere brudepar som hengte opp lås. Da så jeg også et brudepar som kastet nøkkelen i elva. De hadde god tro på at ekteskapet skulle vare evig.

Hengelås

Jeg studerte flagget til Malta som vaiet fra flere bygninger. Her i St Julians er om lag 8000 innbyggere. Byen er kalt opp etter sin skytshelgen St Julians. Før 1800- tallet var dette en liten fiskerlandsby.

Flagget

Fint ved bukten

Tilbake på hotellet ble det en ny runde ved bassenget, før det ble tid å gjøre seg klar for kvelden. Vi var innbudt på balkongen til de andre før vi skulle gå ut, De hadde en flott utsikt. Hedda var alt klar for aftenen.

Hedda var klar

Middagen spiste vi på Marina Terrasse. For første gang så jeg hvitvin ble avkjølt i en slags plastikk veske. Maten som ble servert var god.

Hvitvin i kjøler

Ved middagsbordet

Vi gikk tilbake til hotellet og satte oss på øverste uteservering. Der hadde vi god utsikt, og plutselig startet et fyrverkeri, det var et stykke borte, men vi så mye av det.

Fra uteserveringen

Fyrverkeri

Utsikt til bukta

Det ble en fin tirsdagskveld, mildt og behagelig på plassen vi satt. Fyrverkeriet var en hyggelig avslutning på kvelden.

Fin kveld

Avslutning med fyrverkeri

I morgen fortsettelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar