mandag 26. september 2016

September 2016 snart over

Tiden flyr som alltid. Uken som gikk var rolig. Som vanlig var jeg på trening mandag og torsdag, og det går fint framover med kneet som skal opptrenes. Mandag i det fine været satt jeg på en benk og slappet av på hjemveien, og da kom en katt og ville prate. Han gikk først da jeg gikk.

Han vill ta en prat

Været har vært fint størsteparten av uken, så høsten har startet lovende. Mange av kveldene har også være strålende.

Pent vær

En av dagene tidlig i uken kom en gjeng skolebarn løpende forbi. Først en samlet flokk med lærer, så noen etternølere som prøvde å nå igjen de andre. Jeg tenkte de enten hadde de vært på tur, eller de hadde besøkt biblioteket som ligger nede på KI- senteret.

En hel flokk

Etternølere

I går, på søndag, fikk jeg bli med et par damer på tur til Fornebuporten. Der skulle vi se utstilling av kunst laget av Magne Furuholmen. Et av medlemmene i den kjente norske gruppen a- ha. Han har blant annet samarbeidet med dronning Sonja som også er interessert i kunst.

Sammen med dronningen

Nå hadde Magne Furuholmen laget kunsten til Skandinavias største keramiske kulturpark på området på Fornebu som blir kalt Fornebuporten. Vi kom til inngangspartiet der Røkke og Aker har sine kontorer og lokaler.

Litt av Røkkes lokaler

Først så vi en av de to digre krukkene som veier 9 tonn og er 6 m høge. Den første står her ved inn gangs partiet.
 
 Flott krukke
Mer av kunsten
Den andre store krukken

Jeg likte de store krukkene meget godt, jeg synes de var dekorative. Dette lå nær Telenor Arena, det var også nytt for meg.

Telenor Arena

Ved lokalene til Aker var fin pyntet med blomsterbed. Der virket svært rent og åpent, innbydende. Det må være flott å jobbe i disse omgivelsene. Da vi skulle gå, så jeg nærmere på noe av kunsten som stod ved inngangspartiet. Men jeg liker fortsatt krukkene best.

Fine blomster


Mer blomster

Noe av kunsten stod i vann

Også kunst

Magne Furuholmen er en allsidig kunstner og lager kunst av forskjellig typer. Men som nevnt likte jeg svært godt de store krukkene her i denne skulpturparken.

Kunstneren Furuholmen

Nå kjørte vi en runde på Fornebu, og passerte også det gamle flytårnet, men fikk ikke tatt bilder av det. Men husker godt da vi stadig var ute og reiste fra Fornebu. Nå stoppet vi ved noen andre bygg der det var flott kunst i taket på inngangspartiene.

Flott i taket også

En kjekk tur til Fornebuområdet, og i keramikkparken. Så dro vi hjem til meg og drakk søndagskaffe. En hyggelig søndag ettermiddag.

Fra Fornebu



2 kommentarer:

  1. Enjoyed seeing the Magne Furuholmen art thank you

    SvarSlett
  2. Enjoyed seeing the Magne Furuholmen art thank you

    SvarSlett