lørdag 25. februar 2017

Februar 2017 er snart historie

Februar es snart over. Denne uken har vært rolig. Søndag var jeg sammen med flere fra familien  på Astrup Fearnley museet for å se en utstilling av verk laget av japaneren Murakari. Jeg har fortalt om det før, men tar jeg med et bilde her.

Japansk kunst

Etterpå var vi på indisk restaurant og spiste middag, vi feiret en bursdag på etterskudd. Det har jeg også fortalt om. Her skal jeg bare fortelle at gikk vi en trapp ned fra der vi satt, kom vi til der de også hadde servering. Der stod noen spesielle barkrakker med sykkelpedaler.

Inspiserer lokalet

   Været var i første del av uken skiftende med mye tåke. Noen ganger så tett at den lå langt ned i bebyggelsen.

Tåke

Tirsdag hadde jeg besøk av et par fra familien som kom med Kielfergen til Oslo, her et lite stopp, de kom innom og spiste en tidlig lunsj. Så videre på fjellet for å gå på ski.

Lunsjgjester

Onsdag morgen kom mer snø, ikke mange centimeterne, men det var snølandskap utenfor. Bildet er tatt fra balkongen.

Snø

Men så  snudde heldigvis været, nå har vi hatt noen dager med sol og fint vær. Sikkert flott for de som er skiturister på fjellet.

Fint vær

Dagene går fort, snart er februar over. Årets korteste måned med kun 28 dager. Tilbake i tid var dette en måned med renselsesfest for romerne. For oss er det en tid der vi ser at dagene blir lengre og lysere. I februar har samene feiret sin dag. Fra 1993 har 6. februar vært en felles dag for samene i Norge, Sverige, Finland, og Russland. Under ser vi samer i sine flotte drakter.

Samer

21. februar var kong Harald V 80 år. Han har gjort en god jobb som konge etter han overtok etter sin far kong Olav V i 1991. På bildet under ser vi et barndomsbilde av kong Harald sammen med sin far og to søstrer.

Lilleprinsen

Kong Harald V av Norge

Så noen gamle værtegn om februar. 3. februar var St. Blasius, Blåmess. Om denne dagen ble det sagt at: Vind på Blåmessedag varslet en god sommer.

24. februar ble kalt: Matthismesse, Lauparmesse. Om denne dagen ble det sagt at: Er det mildvær og regn og mye vann i bekkene før laupermesse, blir det kaldt etterpå.

Vinterlandskap

Da har vi igjen kun tre dager til i februar. Dagene blir heldigvis lengre og kveldene lysere. Ute i naturen er ikke tiden for blomster. Vil en ha blomster må en innom blomsterbutikken. Der er det en del å velge i. Kanskje en Hortensia?

Hortensia

     


   




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar