lørdag 18. februar 2017

Sophia Loren, en filmlegende, februar 2017

Denne bloggen skal handle om Sophia Loren som på 1950- 1960- tallet var et av verdens største sexsymbol.

Ble sexsymbol

Hun er italiensk og ble født som Sofia Villane Scicolone i 1934. Hun vokste opp i slummen i Pozzuoli, en liten by i provinsen Napoli. Hennes karriere startet med en skjønnhetskonkurranse hun vant som 14- åring.

Sophia Loren

Filmkarrieren tok av på 1950- tallet. Hun giftet seg med filmskaperen Carlo Ponti i 1957, men fikk problemer. Ponti var fortsatt gift med sin første kone. Etter italiensk lov kunne han ikke skille seg, men i 1965 fikk endelig Ponti skilsmisse og de giftet seg på nytt.

Sophia Loren og Ponti

I 1957 startet hun sin Hollywood- karriere. Hun har spilt i mange filmer, men skal nevne bare noen få. I 1960 spilte hun i filmen: It starts in Napel. Her spiller hun mot Clark Gable.

Fra filmen

I 1961 kom filmen: To kvinner. Filmen handler om en kvinne som forsøker å beskytte sin tenårings datter under Andre verdenskrig. For sitt spill her vant Sophia Loren Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Filmplakaten

I 1961 kom også filmen: El Cid. Her spiller hun mot Charlton Heston, som El Cids kone.

I El Cid

I 1965 kom filmen: Grevinnen fra Hong Kong. Det er en Charlie Chaplin film, en romantisk komedie. Hun spiller rollen som Natascha. Marlon Brando spiller en rik amerikansk ambassadør. Charlie Chaplin spiller selv en liten rolle i filmen.

Film plakaten
Marlon Brando
mannlig hovedrolle

Chaplin en liten rolle

I 1970 kom filmen: Sunflower. Mannlige hovedrolle spilte Marcello Mastrioanni. Sophia Loren spiller konen til en italiensk soldat som er sendt til Russland i løpet av krigen, men kommer ikke tilbake. Etter krigen drar konen til Russland for å lete etter mannen.

Fra filmen

 Sophia Loren var gift med Carlo Ponti til han døde i Sveits i 2007. De så ut for å være et harmonisk ektepar, men det er uvanlig i slike kretser. De har to sønner sammen.

Ekteparet Ponti
  
Sophia og sønnene

Den norske skihelten Hallgeir Brenden kunne skryte av å ha holdt Sophia Loren på fanget. Da han vant OL- gull på 15 km langrenn i Cortina i 1956, var hun til stede og kom for å gratulere. Sophia Loren skrøt etterpå av at hun hadde hilst på vinneren.

Sophia og Hallgeir  

Sophia Loren ble i 1999 kåret til tidens 21. største filmlegende av Det amerikanske filminstituttet. Hun har også fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Filmstjernen

Sophia Loren har holdt seg godt helt til nå, hun sier selv det er fordi hun er flink til å mosjonere. I alle fall er dette en av de store på 1950- 60- tallet.

Sophia Loren en
flott stjerne

 

 



 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar