mandag 20. februar 2017

Takasi Murakami,kunstutstilling, februar 2017

I går var jeg og flere fra familien på kunstutstilling på Astrup Fearnley Museet i Oslo. Vi ville se utstillingen av kunst laget av japanske Murakami.

Utenfor museet

 Takashi Murakami er japansk, født i Tokyo i 1962. Han er utdannet ved Tokyo Universitet of the Arts. Han er berømt for å viske ut flere grenser mellom høy og lav kunst. Han arbeider både med billedkunst, malerier, samt digitale og kommersielle medier. Murakami er en av de få kunstnerne som har fått utstilling i Versailles- slottet.

Takashi Murakami

Utstillingen konsentrerer seg om to perioder av Murakamis kunstneriske perioder. Den ene er arbeid rundt utflatingen av japansk kultur, den andre er hans verk fra de siste årene der kunsten hans har tatt en ny retning, en personlig dialog med japansk historiske og religiøse malerier. Bildet under heter: Red Demon og Blue Demon, 2013

Maleriet

Neste maleri var hele 24 meter langt, og består av 16 bemalte paneler. Tittelen er: Emergense of God at the Reversal of Fate.

Verket er fra 2006- 2009
Fra veggen med verket

Der stod utstilt en gullfarget figur som også var laget av Marakuri.

 
Et av kunstverkene var 10 meter langt. Arhats Beneath the Bodi Tree, 2013.

Interessant
Hodeskaller i mange størrelser var i mange av hans arbeider, mange var så små at man måtte se nøye etter for å oppdage dem. Men han hadde andre motiv også.

Maleri

Vi gikk opp en trapp og i den avdelingen var flere av hans skulpturer. De har ofte et erotisk tilsnitt, men noen framstår som både søte og uskyldige.

Hiropon

Litt av en type

Her oppe hadde vi fin oversikt over salen under


 Vi var innom et rom til her oppe. Der så vi et verk som var laget av en kar som gikk i lære hos mesteren Mirakami. Det minnet meg om en installasjon.

Verket av læresveinen

Astrup Fearnley Museet sier de er stolte over å være det første museet i Skandinavia som viser en soloutstilling med denne verdensberømte japanske kunstneren. Jeg synes det var svært interessant å se utstillingen.

Takashi Murakami

Vi bestemte oss for å gå over gaten til den andre bygningen og se om de hadde nye ting utstilt. Der er en god del som er fast utstilt. Men der var også ting jeg ikke hadde sett før. Først så jeg et stort kunstverk der det stod på plakaten:

Gilbert & George, 2005

Fotoutstillingen hadde jeg sett en del fra før. Bildet under er av Richard Prince. Det har egentlig ingen tittel.

(Cowboy) 1998

Jeg så et par nye kunstverk som hang der. Det ene var laget av en russisk kunstner: Ivan Galuzin.

Sick Skin, 2014

Det andre var laget av en engelsk kunstner, Helen Marten. Det hadde tittelen: Part offering, 2014.

Kunstverket

Nå var besøket på museet over, men vi hadde mer som stod på planen her i Oslo. Vi skulle til en restaurant og spise indisk. Nå spaserte vi dit i en trolsk tåke.

Det var tåke 
  Indisk restaurant  

Da Stephen hadde bursdag i desember, var en av gavene middag på en valgt restaurant. Han valgte denne, og flere av oss ble med. Vi var syv til bords, og maten smakte ypperlig.

Stephen valgte indisk
Fra bordet
God mat

Denne restauranten ligger i nærheten av Rådhuset og jeg kan gjerne anbefale den. Maten var nydelig, og hyggelig betjening. Regningen kom trillende i en liten tuk- tuk, og var ikke så verst da vi var 7 som hadde spist. Vi hadde en alle tiders søndag ettermiddag i Oslo.

Regningen kom





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar