onsdag 8. februar 2017

Manchester by the Sea, februar 2017

I går var jeg i Sandvika på kino og så filmen: Manchester by the Sea. Jeg må tilstå at da jeg første gang hørte om tittelen på filmen trodde jeg den var britisk. Men forstod fort at den var fra USA. Regissør er Kenneth Lonergan  som har gjort en solid jobb. Han har også skrevet manuset.

Regissøren

Historien i filmen forteller om at Lee Chandler får melding om at hans bror døde plutselig, og han har blitt oppnevnt som verge for brorens tenåringssønn. Dette passer egentlig dårlig for Lee. Rollen som Lee spelles av Casey Affleck som er født i 1975 i Massachusetts, USA. Han har før fått Golden Globe Award for Best Actor i Motion Picture Drama.

Casey Affleck

Michelle Williams spiller rollen som Randi i filmen. Michelle er født i 1980 i Montana, USA. Hun er norsk- amerikansk, for hennes tippoldemor på morsiden kom fra Norge, det gjorde også hennes oldefar som kom fra Norge til USA i 1902. Michelle flyttet til Los Angeles med foreldrene da hun var 9 år gammel. Gjennombruddet hennes kom i filmen Brokeback Mountain i 2005. Da ble hun nominert til Oscar for beste kvinnelige birolle. Hun gjør også en god innsats i denne filmen.

Michelle Williams

Kyle Chandler spiller Joseph, bror til Lee i filmen. Han er født i Buffalo, New York i 1965. Chandler er kjent fra TV- serier, og spilte også i filmen King Kong.

Kylie Chandler

Dette er en realistisk og sterk film, for Lee må ta et oppgjør med det som skjedde i fortiden. En forferdelig ulykke som skjedde før han flyttet fra hjemstedet. Denne rollen som Lee er svært godt framstilt i filmen. Ikke rart at filmen er Oscarnominert.

Fra filmen

Lee og nevøen

Tenåringssønnen som Lee er oppnevnt til verge for er spilt av Lucas Hedges, han er født i 1996 i Brooklyn Heights  i New York. Han er sønn til en kjent filmskaper, og sønnen Lucas spilte alt som barn i flere filmer. I denne filmen spiller han tenåringssønnen som mister sin far. Lucas er en flink skuespiller.

Lucas Hedges

Dette er en meget god film med gode skuespillere, med ypperlig filmet scener også utendørs fra  stedet filmen er spilt inn, musikken passer utmerket. Det er en sterk og rørende film. Den aller beste skuespillerprestasjonen kommer etter min mening fra Lee, spilt av Casey Affleck. Derfor to bilder av ham. Jeg anbefaler filmen på det sterkeste.

Beste skuespiller

 
   

  
 
  









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar