onsdag 15. februar 2017

Hverdagsliv, februar 2017

Kalenderen viser at vi er halvveis i februar. Dagene raser av sted. Tirsdag for en uke siden var jeg på kino og så filmen: Manchester by the Sea. En meget god film som jeg har fortalt om før.

Kinoplakaten

Været i starten på februar var skiftende, men mest grått. Torsdag i forrige uke kom litt mer snø, men kun noen få centimeter.

Litt snø

Sist søndag var det morsdag, og i stedet for kaker, bød jeg inn til lunsj, smørbrødbord. Det så ut for å falle i smak. Måltidet ble avrundet med bær og is. 

Smørbrød
Is og bær

Jeg fikk gaver også. Jeg fikk innbydelse til både Visekveld, og til museumsbesøk. Det skal jeg fortelle om når det skjer. Jeg fikk nyere type mobiltelefon i julegave, og nå fikk jeg flere deksel til en hver anledning. Janis fulgte nøye med på alt som skjedde. Det ble en hyggelig samling.

Gaver

Janis fulgte med

Endelig skiftet været. Mandag skinte solen, og da kvelden nærmet seg ble det et fint lys i himmelranden.

Endelig fint vær

I går på tirsdag var Valentinsdag, også kalt: Alle hjerters dag. Den sies å oppstå på 1500- tallet med folkelig tro på at fuglene søkte sammen. Andre mener det var feiring av de romerske Lupercalia feiringene. Det kan også stamme fra feiringen av gudinnen Juno som representerer kvinnen og ekteskap. Den kristne feiringen var i liturgisk form til minne om martyrer. Bildet under viser en fransk bokillustrasjon fra 1300- tallet som viser den hellige Valentin og hans disipler.

Den hellige Valentin

Det har vært vanlig å sende en hilsen, gi kort eller sjokolade til hverandre. I de senere år har feiringen spredt seg til Skandinavia. På første bildet under er et amerikansk valentinkort.

Amerikansk kort

Til slutt en forsinket valentinhilsen fra meg til dere som leser dette.


   

 


  

 

  




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar