søndag 19. mars 2017

Besøk i Spania, del 1, mars 2017

Spania er et populært feriemål både på fastlandet og de berømte øyene. Spania ligger på den iberiske halvøya i Sør- Europa. Til fastlandet hører flere øyer, de mest kjente er Kanariøyene og Balearene.

Kart

Spania er et kongedømme, og kongen i Spania het Juan Carlos, men han abdiserte og overlot tronen til sin sønn Felipe i 2014. Felipe er gift med tv- journalisten Letizia, og de har to døtrer.

Kongefamilien

 Jeg sjekket hvor mange ganger jeg har vært i Spania, det ble en del ganger og nå skal jeg fortelle litt om mine besøk både på fastlandet og på øyene.

Flagget

Mitt aller første besøk på spansk område var på Kanariøyene i 1997, på Gran Canaria . Det var to ukers ferie. Vi bodde i Playa del Inglés. Der var en flott badestrand.

Stor badestrand

Siden vi hadde med en liten kar så måtte utfluktene legges opp deretter. Vi besøkte Marineland og kjørte en runde med et lite minitog.

På kjøretur

En dag besøkte vi en cowboyby, der var også indianertelt oppe i en skråning, og det måtte undersøkes.

I cowboybyen
Er der indianere?

I 1981 ble det også en spansk øy vi besøkte, men denne gangen var det vårt første besøk på Mallorca. Vi bodde i El Arenal i to uker.

Fra Mallorca

 Utenom badeliv ble det flere besøk rundt om på øya. Også her besøkte vi Marineland, og i den lille byen Porto Cristo besøkte vi en grotte.

I Porto Cristo
 I Marineland
Neste besøk i Spania var på fastlandet, det ble to uker i Benidorm i 1983. Vi bodde rett ved stranden så det ble mye badeliv. Men vi var også på utflukter, en dag besøkte vi den gamle byen Guadalest som lå oppe i høyden.

Ved stranden

I Guadalest

På utekafé

I 1997 reiste hele familien til Mallorca, men denne gangen ble det to uker i Alcudia. Hotellet hadde barnedisco, og det likte de yngste. På bildet under ser vi Therese i gult oppe på kjolen, Henrik svinger seg uten skjorte.

Barnedisco

Naturligvis ble det mye bading og soling både i basseng og på stranden. Men når kvelden kom  ordnet alle seg før man gikk på byen og spiste.

Ved bassenget
Klar for kvelden

En dag kjørte vi til Palma for å se på byen, vi så den staselige katedralen som tronet på en høyde. På bildet under ser vi katedralen i bakgrunnen.

I Palma

Del 2 i morgen.

  



 



 

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar