torsdag 23. mars 2017

La, la Land, på kino mars 2017

Tirsdag var jeg på kino og så filmen La, la Land. Filmen som ble nominert til 14 Oscar og vant 7. Jeg var spent på denne filmen. Den har fått svært gode kritikker, men jeg lurte på om det ville bli lenge med 2t og 9 min. med musikal. Jeg kan med en gang si at det ble det ikke.

Fra filmen

Den mannlige hovedrollen Sebastian spilles av Ryan Gosling født i 1980 i Ontario, Canada.
Ryan har spilt i flere filmer og tv- serier. Han spiller også i bandet: Dead Mans Bones.

Ryan Gosling

Emma Stone har rollen som Mia. Hun er født i 1988 i Arizona. Hun er amerikansk skuespillerinne og har spilt både i tv- serier og filmer. Hun fikk Oscar som beste kvinnelige hovedrolle i denne filmen. Og hun har et utrolig talende ansikt i filmen, der kunne en lese hennes følelser.

Emma Stone

Jeg likte godt regien i filmen, og hvordan foto av scenene er lagt opp, i mine øyne var det mesterlig. Men så fikk filmen Oscar for beste regi, og for beste foto. Jeg er helt enig. Regissøren heter Damien Chazella og er fødti 1985. han kommer fra Providence som er en av de eldste byer i USA. Han har også skrevet manuset. Han skrev det i 2010, men det var ingen filmstudio som ville finansiere det. Men da hans film fra 2014 Whiplash ble en suksess, gikk endelig Summit Entertainment med på å filme historien som altså ble nominert til 14 Oscar. Damien Chazella er tidenes yngste regivinner.

Regissøren

Filmen fikk også Oscar for beste originalmusikk og beste originalsang, samt for beste produksjons design. Flere av dansescenen er lagt til spesielle steder, det likte jeg godt for det blir mer spennende enn bare på et dansegulv. En kveld for eksempel er de sammen på Griffith Observatory i Los Angeles.

Spennende sted
Her danser paret

Filmen starter på motorveien, her møtes hovedrollene. Begge har sine drømmer. Mia vil bli skuespiller, Sebastian vil få folk til å like jazz. Filmen kan en si er både musikal, drama, romantikk og komedie.

Fra filmen

Filmen har for det meste fått strålende kritikker, men noen har sagt at den ikke har noe budskap. Men hvorfor kan en ikke bare sette seg ned en stund og bli underholdt. Se på måten alt er lagt opp på, og den strålende måten scenene er filmet. Dette handler om to unge som følger sine drømmer i stjernenes by. Noen lykkes, noen ikke. Hvordan slutten er, får du vite når du ser filmen.

Fra La, la Land
  

 


 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar