tirsdag 14. mars 2017

Hverdagsliv, mars 2017

Tenk at vi alt er ca. halvveis i første vårmåned. Jeg går ut ifra at jeg ikke er alene om å synes at tiden går fort. Alle styrer med sitt og opplever hverdagen på sin måte. På tampen av februar feiret vi faste laven. Det var søndag 28. februar. Fastelavn betyr egentlig kvelden før faste, og har røtter til eldre tid. I Norge er det vanlig å spise boller på fastelavnssøndag. Og det gjorde vi.

Boller til kaffen

Det var skiftende vær også i slutten av februar, for eksempel var nest siste dagen i februar skodde langt ned i bebyggelsen.

Grått vær

Siste dagen i siste vintermåned, 28. februar, var jeg på kino og så filmen Moonlight. En film som gjorde inntrykk. Ikke rart den fikk flere Oscar.

Filmplakaten

Tidligere i uken hadde jeg overnattingsgjester, nå kom de igjen og var på retur hjem. De hadde med en fin blomsterbukett siden det nettopp hadde vært morsdag.

Flott bukett
 
Lørdag 4. mars var jeg og flere fra familien på Mat og Drikk- festivalen som ble holdt i Spektrum. Det var en ny opplevelse. Mye folk hadde tatt turen innom festivalen.

Fra Spektrum

Tirsdag 7. mars ble det besøk i Den Norske Opera, der så vi operaen Carmen. I pausen studerte vi i en av gangene maleriet som hang på en vegg der. Maleriet viste Kirsten Flagstad (1895- 1962). Hun var Norges største, dramatiske sopran. Flere mener hun var verdens største. Hun var Den Norske Operas første sjef fra 1958- 1960. Hun arbeidet uten lønn og brukte av sine egne midler.  

Aktørene i Carmen


Kirsten Flagstad

Endelig skiftet været, det ble sol og fint. Bildet under ble tatt fredag ettermiddag 10. mars.

Endelig

Lørdag 11. mars feiret vi Hedda som ble 18 år tidligere i uken. Jeg synes hun nettopp har vært en småpike. Første bildet er tatt på Sunnmøre i 2010. Da var de på en ukes sommerbesøk, da besøkte vi blant annet Ishavsmuseet på Brandal. Det andre bildet ble tatt på Malta i fjor sommer.

 Hedda og lillesøster
På Malta

  Da er vi nesten halvveis i første vårmåned. Været er som før varierende. Det eneste tegnet på at våren nærmer seg, er at dagene blir lysere. I går var været grått, akkurat nå er det litt lettere, men ganske grått og to plussgrader.

Grått

    


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar