fredag 21. juli 2017

Barbara Hutton, juli 2017, del 1

For mange år siden leste jeg om Barbara Hutton som da var en av verdens rikeste kvinner. Jeg tenkte at det måtte også være vanskelig å være så ufattelig rik. La oss si at hun bodde i New York, dette var en torsdag og hun leste om alt spennende som i helgen skulle foregå i byen. Men så leste hun om alt like spennende som skulle foregå i London, Paris og Roma samme helg. Hva skulle hun velge? Hun hadde råd til alt, men kunne bare være på en plass i gangen.

Barbara Hutton

Jeg skal starte med begynnelsen, om mannen som skapte formuen. Hennes bestefar Frank Wool worth (1852- 1919) var en self made mann. Hans far hadde kjempet i den amerikanske borger krigen, men kjøpte senere en gård. Her vokste Frank opp, og måtte hjelpe til med melking før han gikk til skolen, og etter skoletid måtte han hjelpe til med å plukke poteter. Men som voksen startet han opp med butikk, etter hvert flere. Han ble eier av den største butikkjeden i verden Woolworths.

Frank Woolworth

Han ble gift, og fikk tre døtrer. Ene datteren, Edna, ble gift med finansmannen Franklyn Hutton. De fikk datteren Barbara, men det sies at ekteskapet ikke var lykkelig. Edna tok livet av seg med tablet-ter, og det var hennes lille datter Barbara som fant sin mor død i sengen. Da var hun bare rundt 6 år.

Edna

Barbara og moren

Den lille morløse Barbara bodde i starten hos bestefaren på det storslåtte Winfield Hall på Long Island. Det ble bygd tidlig på 1900- tallet, huset hadde tilhørende hager. Barbara hadde engelsk guver nante. Men begynte tidlig på kostskole.

Huset til bestefar

Lille Barbara
Barndomsbilde

Da Barbara ble 18 år arvet hun 50 millioner dollar etter sin mors formue. Hennes opplevelser i barn dommen hadde naturligvis påvirket Barbara. Som ung voksen startet hun et liv i stor sus og dus. Hun ble etter vært kalt for: Stakkars lille rike pike. Hun fikk bygd om en leilighet i familiens flotte hus på Fifth Avenue i New York. En elegant leilighet på 28 rom.  

Barbara

Fra huset i New York

Med sin rikdom ble hun selvsagt omringet og beundret av mange menn. Hun ble gift 7 ganger. Den første hun giftet seg med var en selvutnevnt prins fra Georgia, Alexis Mdivani. De giftet seg i 1933 i Paris.

Første brudgom

Barbara og prins Mdivani


 Den rike Barbara og prinsen
 i operaen

Men i 1935 ble det skilsmisse. Mdivani fikk flere millioner dollars og en Rolls Royse da de skilte seg. Noen måneder etter kjørte han seg i hjel i en bilulykke.

Prins Mdivani
Del 2 i morgen







  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar