lørdag 16. desember 2017

En uke på sykehus, desember 2017

Jeg skal ikke fortelle så mye om dette, men korrekt gjengitt kan være nyttig. Etter jeg kom hjem fra Peru, var jeg ikke helt i form, tungpustet og hostet, men tenkte som vanlig at det retter seg. Men så mente familien at jeg burde dra til lege, og de kjørte meg til legevakten. Jeg følte at det var på tide, for nå var jeg ganske redusert. Der la det personalet meg inn med en gang på Bærum sykehus.

Bærum sykehus

Jeg ble lagt på overvåkningen. Det var på tide kjente jeg nå. Jeg var borti å fantaserte, men for meg virket det reelt. Jeg sa til sykepleieren at jeg hadde ikke tid å ligge der, for jeg skulle på fest i Oslo. Jeg skulle på en historisk tilstelning og feire noe fra tidlig 1900- tall, alle skulle komme i datidens klær. Han måtte nå se at jeg var stivpyntet. Rigmor, du blir her! Jeg hørte den bestemte stemmen til sykepleieren før jeg gled inn i mørket.

Skulle på fest

Neste dag var jeg lettere, og andre dag mye bedre. Men jeg ble på avdelingen i fire dager, så ble jeg flyttet til et annet rom. Jeg hadde liten matlyst, alt i Peru var den elendig. Jeg spiste godt til frokost der, men da jeg så at folk spiste marsvin, ble jeg kvalm. Jeg spiste mest suppe til middag i Peru. Her på sykehuset prøvde jeg å presse i meg litt mat.

Lørdagskveldens måltid

Jeg ble stadig bedre. Legen sa jeg hadde lungebetennelse på begge sider, men mest på venstre. Så kom det i tillegg at jeg hadde vært i et ganske fjernt land i Sør- Amerika, Peru. Det måtte de også ta i betraktning. De satte inn behandling på bred front, og de lykkes. Det er svært dyktig medisinsk personell som tok seg av saken. Ellers fikk jeg besøk av familien, og en tjukk bok er alltid greit å ha.

Besøk
Kjekt med bok
Jeg ble flyttet til enda et rom, der var lyst og god utsikt, jeg så at været var flott. Jeg slet fortsatt med matlysten, men formen ellers kom seg raskt. Verdensmesterskapet i håndball for damer hadde startet, og jeg hadde lyst å se fjerde kampen i kvartfinalen. Jeg hadde tenkt å gå til et grupperom med tv, men plutselig kom en sykepleier med et tv. Da ble jeg glad, og kom til at sykepleierne mangler bare vinger. Norge vant sin fjerde seier i VM, de er kjempeflinke jentene våre.

Rom med utsikt

Matlysten ikke på topp enda

Ny seier i VM

Jeg følte meg stadig friskere, styrken og gutsen tror jeg kommer fra mine islandske aner. Min farmor var islandsk, og mitt yndlings eksempel på vilje og guts, liker jeg å bruke det islandske herrelands- laget i fotball. Som verdens minste fotballand kvalifiserte de seg til VM i 2018. Noe som forundret en hel fotballverden. Om de ikke klarer å komme videre der, er likevel dette en historisk bragd.

Eksempel på vilje

Onsdagen fikk jeg vite at jeg kunne utskrives. Det hadde gått fort framover, og de hadde klar de medisinene jeg fortsatt skulle bruke framover. Jeg var overlykkelig. Jeg ble hentet av familie, og det var herlig å komme hjem. Men jeg skal følge legens råd, hun sa jeg måtte ha lavere treskel for å gå til lege. Jeg skal også ta det kuli framover. Jeg ble nødt til å avlyse en helgetur til München, men det er greit i en slik sammenheng. Matlysten er heldigvis kommet tilbake, og nå skal jeg kose meg hjemme i førejulstiden. Ha en fin tid med juleforberedelser alle som leser dette.

Snart jul


  




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar