onsdag 13. desember 2017

Tur til Peru, del 11, desember 2017

Det var onsdag 22 november og siste dagen i Peru. Vi ble hentet med buss ved hotellet i en tidlig morgentime, ca. 05. 30. Jeg følte meg uvel og tungpustet, men heldigvis skulle vi nå ned til lavere høyder. Målet var flyplassen i Julianca. Selv om det var grytidlig var folk i arbeid på markene, og i mer tettbygde strøk var folk på vei til jobb, og trafikken var i gang, jeg så flere små taximotto. Da vi kom til flyplassen, var det ikke lenge før flyet som skulle ta oss med til Lima stod klart. En grei fly-tur, vi landet i Lima ca. 09.40.

Avreise fra hotellet

Trafikken i gang

Flyet klart til Lima

Det var mange timer enda før vi skulle ta fly videre mot Europa, så bagasjen ble satt på oppbevaring, og buss kjørte hele reisegruppen inn til sentrum. Vi skulle tilbringe tiden i et fint område ved sjø- siden. Siste biten spaserte vi. Da så jeg en tropp soldater komme marsjerende, jeg tenkte det var marinegaster.

I hvite uniformer

Først skulle vi spise lunsj på et fint sted, lokalet viste det ikke var en vanlig kafé, og her var skikkelig fin utsikt. Stedet var: Centro Naval Del Peru, Club Nautico. God utsikt til havet.

God utsikt

Stilig lokale

Lunsjen ble servert i elegante små skåler. Etter en stund i lunsjlokalet, la jeg lag med damen jeg hadde holdt lag med før, og vi spaserte først på havneavenyen.

Ved lunsjbordet

Lunsjen i små skåler

På havneavenyen

Fint område

Vi møtte to fra reiseselskapet, far og sønn, vi slo lag til en lokal kafé for å drikke kaffe. Jeg bestilte is også. Senere gikk vi i hver vår retning, vi så nærmere på havet og på alle blomstene.

Lokalt strøk

På lokal kafé

Vi så på havet

Blomster og grønne busker


Nå nærmet tiden seg bussen skulle hente oss og kjøre til flyplassen. Reisegruppen begynte å innfinne seg. Jeg så en kirke rett ved, men den var stengt. Men på hageflekken rett over gaten hadde de laget til en julekrybbe.

Kirken
Julekrybben

Men nå var hele reisegruppen samlet, og bussen kjørte oss til flyplassen i Lima. Bagasjen ble hentet og vi sjekket inn på flyet til Schiphol i Amsterdam. Vi ventet på avgang. Bildet under viser tre fra reisegruppen som venter på bussen i Lima.

Rett før avreise 
 
På flyplassen i Lima var pyntet til jul. Da det nærmet seg avgang fra Lima, tok vi plass i et stort KLM- fly, en dreamliner. Flyet lettet ca. 21.15 lokal tid. En flytur som nå tok nesten 12 timer, men alt gikk greit. Jeg kjente bare så vidt litt turbulens. I Amsterdam var vi i god rute for å nå flyet vårt til Gardermoen, det aller meste gikk etter oppsatt skjema. Turen til Peru var over. Det hadde vært litt av en reise, en reise med spesielle opplevelser. Jeg har ikke fortalt detaljert om alt jeg så, men tatt med det meste. Turen var rett og slett en stor opplevelse.

Fra flyplassen i Lima
 

 



 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar