torsdag 21. desember 2017

Oslo julepyntet, desember 2017

Mandag var jeg en tur inn til Oslo, hovedgrunnen var å se hvordan hovedstaden hadde pyntet seg før jul. Den store julegranen stod på sin gamle plass ved Universitetet. Jeg hadde noen små ting som skulle ordnes, men endte opp på Paleet der det ble kaffe og noe godt til.

De tradisjonelle juletreet

Kaffekos med Créme Bbrulée

 Ved Karl Johan ligger det tradisjonelle julemarkedet, det spaserte jeg gjennom for å se på livet. En god del folk var og så på varene, jeg handlet ikke, men tok noen bilder.

Fra julemarkedet

Elgen var på plass

Julemarkedet

Jeg spaserte videre oppover Karl Johan og så at Grand Hotell var pyntet med mye lys. Men blomsterkrukkene på gaten hadde et drag av vinter over seg.

Grand pyntet med lys

Drag av vinter

Lenger oppover så jeg de store juleklokkene de hadde pyntet med, og Glassmagasinet var som en stor julegave.

Juleklokker

Glassmagasinet

Her møtte jeg en fra familien, og vi spaserte til Youngstorget for å se på julemarkedet der. Der var slått opp et stort telt, dit hadde vi tenkt oss.

Gatene fint pyntet

På Youngstorget

Inne i teltet ventet kjentfolk, ikke minst var Janis kommet i god vinterjakke, men inne i teltet brant det lystig på en grue, så her måtte en ta av seg vinterjakken.

Janis på plass
Jakken måtte av

Det ble ingen handel, men jeg drakk julebrus og vi koset oss ved bålet før vi brøt opp, og jeg tok bussen hjem. Oslo hadde med andre ord pyntet seg på tradisjonelt vis, noen hadde selvsagt laget en ny vri her og der. Uansett er Oslo alltid fin i juleskrud.

Bålet varmet

Ved grua

Klar å dra

I går var jeg på handel, og da vi var innom et boligfelt på Kolsås, så vi det var pyntet flott til jul, her måtte tas bilder. Men nå er jeg så godt som klar for julefeiring med resten av familien som bor her i området.

Julepynt

Da vil jeg ønske alle venner, kjente og alle som leser dette en GOD JUL der du er. Håper dere får en strålende feiring. Jeg skriver ikke blogg i julen, men vil ha et innlegg i romjulen.


Neste blogg: torsdag 28. desember.



    
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar