mandag 28. mai 2018

Kronprinsen av Danmark, mai 2018

I København var stor feiring lørdag, for da fylte Danmarks kronprins Fredrik 50 år. Da jeg trykket gjennom kanalene på ettermiddagen, kom jeg inn også på NRK 2, og der var full overføring av da kronprinsparet kom kjørende med hestespann og skulle til stor feiring hos den danske dronningen. Slik fikk jeg greie på at den danske kronprinsen feiret dag.

Kronprins Fredrik


Foreldrene til kronprinsen er den danske dronning Margrethe og hennes mann som var sønn til en fransk greve, og fikk tittelen prins Henrik da de giftet seg. De fikk to sønner, Fredrik og Joachim. Fredrik ble født 1968, og siden han er eldst av brødrene er han kronprins.

Bilde sammen med
foreldrene
Enda ett


Da kronprinsen ble ungdom, studerte han ved Aarhus universitet. Etter hvert fikk han også en solid militær utdannelse. I 2002 møtte han sin tilkommende kone i Sydney under OL. Hun kommer fra øya Tasmania som ligger utenfor Australia. Mary ble født i 1972, og er datter av John Donaldson som er professor i matematikk. Hennes mor døde i 1997.   

Kronprins Fredrik

Mary og faren


Mary har bachelor i jus og økonomi. Det ble bryllup i København, og professoren førte datteren til alters i 2003. Mary ble grevinne av Monpezat og kronprinsesse av Danmark.

Bruden og faren

Brudeparet
Et flott par

Etter hvert kom de fire barna på rekke og rad. Først sønnen Christian i 2005, så datteren Isabella i 2006, til slutt tvillinger i 2011, sønnen Vincent og datteren Josephine. De er etter hvert blitt store og fine barn.

Familien

Bilde tatt mens faren
prins Henrik levde

Mary er blitt en populær dame i Danmark og er sammen med kronprinsen ofte på oppdrag både hjemme og på reiser. 

Pent par
Mary en flott dame

Så ble Kronprins Fredrik feiret på slottet i København. Hans mor dronning Margrethe var vertinne og tok imot dem. Mange prominente gjester var alt på plass, slik som vår kronprins Haakon og Mette.


Dronningen tar imot
Midt i livet

Så på slottsbalkongen
Lykke til videre





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar