fredag 18. mai 2018

Nasjonaldagen er over, mai 2018

I går feiret vi vår nasjonaldag i Norge. Her på stedet utenfor Oslo hvor jeg bor, var de tradisjonelt opplegg der man først kunne gå i tog. Mange ville det, for været var fint. Toget tok oppstilling på barneskolen, men mange kom inn i toget etter hvert. Vi stod som de fleste gangene på en gangbro der vi hadde godt utsyn over toget når det kom. Først så vi første russene som var kommet.

Godt med en hvil

Venter på toget
 En prat med russen

Så kom flere rødkledde
samt en blå
 
Nå hørte vi korpsmusikken og etter hvert dukket toget opp. Korpset i spissen, så flaggbærere med hvilket klassetrinn elevene gikk i. Slik kom klasse etter klasse. 

Toget kommer

Da de nærmet seg gangbrua, så de yngste opp og ventet på at russen skulle kaste ned russekort til dem, det skapte alltid litt uorden i toget, men slik det bruker å være.

Fra 17. mai toget

Kast ned kort

Kort plukkes opp

Så videre

Nå gikk vi fra gangbrua og en snarvei for å gå inn i toget. Da passerte vi innganger til hus som var pyntet med flagg og blomster.

Fint pyntet
 Naboen ville ha
det like fint


Vi gikk inn i toget og ble med, folk var stivpyntet og i festhumør. Toget stoppet ved et par steder og spilte. Da toget hadde snudd og var på vei tilbake til skolen, stoppet de og spilte, jeg tror det var et gamlehjem.

Første stopp

Stopp på tilbakevei

Vi bestemte oss for å gå tilbake til skolen. Da kom vi forbi hager med vårblomster og frukttrær i blomst. På skoleplassen var alt samlet seg mye folk og salget av pølser, kaker og is for eksempel var i gang.   

Vår i borettslaget

Grønt og velfrisert

Været var strålende, solen skinte og det ble varmt, særlig for de som hadde på bunad. Nå så vi flere av russen, og fikk tatt bilde av Hedda. Jeg måtte le da jeg så skoene.

Russen Hedda
 
Morsomme sko

Solen stekte, og nå ble det ikke greit for de med bunad. Vi bestemte oss for å ta en pause hjemme, så møtes litt senere til grilling på Kolsås.

Fra skoleplassen

På hjemvei
Stephen tar pause
i feiringen
 
Så grilling, det var nesten for varmt på verandaen. Da alt var klart ble det mye god grillmat. Vi kunne sitte ute å se solen gå ned.

Deilig grillmat
Solen på vei ned

Etter hvert ble det dessert. En av damene hadde laget i små beger rabarbra og jordbær crumble, de ble nå puttet litt i ovnen, for de skulle serveres lune. Til dette is, og kaffe. Nå var det ikke lenge før denne 17. maifeiringen også var over. Tiden flyr.

Dessert
 

 

 



 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar