mandag 2. juli 2018

Første sommermåned er over, juli 2018

Her et lite tilbakeblikk på de to siste ukene i juni. Det var så fint vær at man kunne bare ikke sitte inne, så jeg var en del ute og fartet. Torsdag 20. juni da jeg kom til den vanlige butikken jeg bruker å handle, stod tre karer og bød på marsipankake. Hva er det vi feirer, spurte jeg. Vi feirer at all
byggingen er ferdig, svarte en av karene. Jeg takket og spiste deilig marsipankake.

God kake

Denne torsdagen 20. juni var også sommersolverv, på folkemunne kalt: sola snur. Det er årets lengste dag og den lyseste. Bilde under ble tatt denne dagen på torsdag kveld. Det var litt skyer, pluss en regnbue.

Sola snur

En dag jeg kom fra KI- senteret passerte jeg en buske full av sjasminer. Jeg stoppet opp og tok bilde, pluss jeg måtte nyte den nydelige lukten. Det var som den lekreste parfyme. Det skal visst være over 200 typer av denne planten.

Nydelig duft

 Det har vært så fint vær at vi grillet fire lørdager på rad. Slik også Jonsok aften, også kalt St. Hans. Vi har en fast grillsjef i familien. Men vi brente ikke bål, det er forbudt i disse knusktørre traktene. En dag var jeg inn til Oslo på Prindsens hage og så fotball- VM på storskjerm.

Fast grillsjef




 Fotball- VM


  En dag var vi på restaurant og feiret Hedda som var ferdig med videregående. Siden jeg har fortalt om det før, bare nevner jeg det. Etter restaurantbesøket ruslet vi langs Akerselva. Vi passerte Eventyrbrua, og til slutt så vi bygg med veggmalerier.

Hedda skolefri

Fra eventyrbrua

Veggmalerier

26. juni var fullmåne, men ikke så godt å få på bilde, da må man ha mye bedre utstyr. Fredag var vi på besøk i Oslo, der spiste vi gryte og koset oss. Selvsagt var Janis midt iblant.

Fullmåne

Spiste god middag

Janis midtpunkt


Denne juni måned har vært full sommer. Jeg lurer på hvordan juli vil bli. På søndag var 1. juli og den startet med like flott vær, solskinn og over 20 grader i skyggen. Vi får håpe det beste. Bildet under ble tatt søndag kveld.

Juli startet fint



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar