lørdag 7. juli 2018

Tur til Warszawa,julli 2018, del 2

Onsdag morgen startet vi med frokost på hotellet, da kom også Henrik, for dett var starten på feiringen, dermed ble det også et glass Prosecco.

Frokost

Universitetet i Warszawa er en av 65 høyskoler i hovedstaden. Det er Polens største og regnes som en av Sentral- Europas mest prestisjefulle høyskoler grunnlagt i 1816. Her er 18 fakultet som har over 60 000 studenter og 5000 ansatte. I dag har de 126 bygninger, og i en av disse var auditoriet denne høytidelige handlingen skulle foregå. Henrik dro før oss, men vi tok taxi til stedet, vi skulle være på plass rundt 12.30.

Her skulle det foregå


Vi er på plass

Fremste radene stod klare til studentene. Da tiden var inne kom studentene togende inn. Da de var på plass , ble det sang av et sangkor. Og professorer satt klar. Rektoren holdt tale, og andre talte.

Flere av professorene til stede


Et kor sang
 

Studentene kommer
Henrik midt i


Sangkoret


 
Dirigenten til koret plystret seks melodier, en for hvert av studieårene, de ville studentene kjenne for det var knytt til ting som hadde hendt i løpet av studieårene. Så reiste alle seg og studentene las  samlet høyt eden som gjaldt deres profesjon. Teksten stod på skjermen.

Dirigenten plystret


De leser eden,
Henrik midt i bildet
 Teksten

 Til slutt gikk hver student fram og hentet sine diplomer. Det var mange lettede studenter som endelig var ferdige med alle årene ved bøkene, tenkte jeg.

Henrik henter bevisene

 
Da alt var over, skulle alle studentene samle seg til felles bilde, da gikk vi ut i gangen. Der var dekket på langbord med fingermat, det måtte vi smake på. Jeg så også på noen gamle professorkapper som hang utstilt.

Fingermat

Fine kapper

Så gikk vi ut, og nå kom alle de uteksaminerte studentene, nå var de ferdige leger. Tok også bilder av Henrik og kameraten Thomas.

Henrik ferdig lege
Henrik og Thomas


Sammen med den nye
legen

Da alt var over, ble det en liten pause på hotellet. Så dro vi til den flotte parken som ligger sentralt i Warszawa som er en stor by med 1,7 millioner innbyggere. Jeg hadde vært i Warszawa før, men aldri sett parken. Det første vi så var påfugler.

Påfugler
Fra Lazienki park

I parken er blant annet et ekstra flott slott. I 1764 ble hagen kjøpt av kong Stanislav August Poniatovski og omgjort i klassisk stil. En flott hage med veier og et skikkelig flott parkområde. Til slutt satte vi oss på en uteservering og tok en forfriskning.

Flott område

I parken

  Avslapning

Etter besøket i den fine parken, dro vi tilbake til hotellet for en pause. På veien så vi mange ev de fine skyskraperne i byen. Men dagen var ikke over, denne kvelden skulle vi ut for å feire studenten som nå var blitt profesjonell.

Dro fra parken

Fine bygg



 Siste del i morgen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar