lørdag 21. juli 2018

Tur langs Alnaelva juli 2018, del 2

Det var både spennende og fint å gå tur langs Alnaelva, særlig når jeg nå visste det var også urskog. Et sted så vi mye bregner. Men vi måtte ta hensyn til Janis som er en liten hund og måtte få avkjøle seg når hun ville i elva.

Urskog

Bregner


Avkjøling


Nå nærmet vi oss Kværnerområdet og da ser vi til høgre på første bildet en turbin, før da fabrikken var i gang her, laget de blant annet turbiner. Nå er bygningene restaurert og brukt til blant annet kontorlokaler. I bakgrunnen kan man se i tårnet til Vålerenga kirke.

Nærmer oss Kværnerområdet


Fra Kværnerbyen

Vålerenga kirke

Mange bygg i Kværnerbyen. Her gikk en kanal med vann fra Alnaelva, og fine blomster pyntet opp. Selvsagt måtte Janis vasse. Kværners gamle tomt er nå bygd om til boligområde. Kværnerbyen er et av landets største boligprosjekter med ca. 1800 boliger.

Fra Kværnerbyen

Kanal

Fine blomster

Herlig vann

I Kværnerbyen så vi blant annet en gammel fabrikkbygning som nå var kontorlokaler. Vi så også administrasjonsbygget. Så gikk vi til bussholdeplassen og tok buss et stykke mot byen. Nå skulle Janis avleveres, det måtte bli i et område ved Akerselva, for der satt kollegaer og pratet i det grønne.

Før fabrikkbygning
Administrasjonsbygget

Janis avleveres

Vi spaserte nedover ved Akerselva og tok en pause på den sjarmerende uteserveringen på Blå. Dette er et populært sted, inne er også konsertscene. I gamle dager var dette bygget et gammelt oppbevaringslager  for gull og diamanter.  

Idyllisk sted Blå
Fint i skyggen


Nå skulle vi møte flere i byen og spaserte til Prinsens Hage, her møtte vi en til fra familien. Så kom enda en, Hedda på 19 år. Moren tok i mot henne utenfor, der er vakt, og moren måtte skrive under på at hun ikke skulle ta et glass øl eller vin. Jeg synes det er fint at de ikke lar foreldrene drikke når barna er til stede, men Hallo, jenta er 19 år. Men regler er regler. Vi gikk til bakhagen hos Café Sara. Dar satt vi en stund og pratet før vi brøt opp. Det hadde vært en fin ettermiddag som startet med tur ved Alnaelva.

I bakhagen på Sara
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar