søndag 20. januar 2019

Bursdagsfeiring lørdag 19. januar

Håvard hadde bursdag lørdag og da hadde hans to søstrer som gave lagt opp en feiring på dagen. Han visste kun at han skulle møte på Kolsås klokken 12.00. Vi som visste om dette skulle være med på programmet. På Kolsås  tok han plass i bilen og ble kjørt til Holmen Fjordhotell. her skulle det bli lunsj. Vi som skulle ta del i feiringen var alt på plass og ventet på resten av selskapet. Første bildet under viser bursdagsbarnet for noen år siden.

Bursdagsbarnet

Her er stedet
Utsikten her er utmerket

Mens vi ventet gikk vi en runde og så på innredningen, samt hvor lunsjen skulle nytes. Maten var alt på plass, og jeg så det var et rikt utvalg på buffeen. 

Stephen i peisestuen
Inngangen mot matsalen


Så kom hedersgjesten og de andre og vi gikk til lunsjbordet og inntok våre plasser, så gikk vi til den rikholdige buffeen og forsynte oss. Bidet under er tatt i lunsjrommet.

Fra lunsjrommet
Lunsjen i gang

Da lunsjen var over, gikk vi til bilene, nå var bursdagsbarnet spent på hvor turen gikk videre. Nå ble han kjørt til Høvikodden. Der skulle Henie Onstads Kunstsenter besøkes. Der hadde han ikke vært, og hadde snakket om å besøke det. Nå inngikk det i overraskelsen. Vi andre var klare og ventet på kunstsenteret. Da alle var på plass, gikk vi først innom rommet med alle "ballongene", dette står en japansk kunstner bak.

Fargerikt

Men det vi egentlig skulle se var utstillingen med verker av maleren Håkon Bleken. Han ble født i Trondheim i 1929, og ble utdannet ved Statens Kunstakademi fra 1949 til 1953. Under ser vi bilde av maleren sammen med flere av sine malerier.

Bleken med flere
malerier

Første maleriet jeg la merke til var et ungdomsporttrett. Gjennombruddet til Håkon Bleken som kunstner kom i 1971.

Selvportrett

 Bursdagsbarnet som er interessert i kunst, gikk rundt sammen med oss andre og studerte verkene til Håkon Bleken. Utover 1970- tallet orienterte Bleken seg mot flere kunstretninger. Han malte realistiske bilder, og lot seg inspirere av Francis Bacon, men også Gerard Richter for eksempel. Verket under var en serie på tre malerier.

Navnløs, 1975

Bleken kunne også fabulere rundt verker av forfattere som Thomas Mann, og en periode prøvde han seg på collagemediet. Slik malte han både realistisk og fantasi.

Treet ved elven,
1909

Madonna tar av seg glorien,
1978
Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere, og har hatt utstillinger flere steder. Han har fått mange utmerkelser. Maleren har illustrert mange litterære verk. Han var opptatt av Karen Blixen som også skrev Babettes gjestebud. Bildet under heter Selvportrett, 2017.

Karen Blixen

Her var også maleri av Liv Ullmann som spilte i mange av Ingmar Bergman sine verk. Maleriet henger i Trøndelag Teater, og jeg velger å vise maleriet i det det ble overrakt.

Liv Ullman
Det ble et interessant besøk på Henie Onstad- senteret. Før vi gikk så vi skøytene til Sonja Henie, de danset hun med mange ganger på isen. Vi så også maleriet av henne fra 1924, malt av Arne Kavli.

Skøytene til Sonja Henie
Maleriet
På Henie Onstad-
kunstsenter

Så ble det feiring på Kolsås med middag for bursdagsbarnet. Det ble servert kylling og chorizo pølser på mange sorter grønnsaker, pluss brød. Senere ble det musikkquiz og annen quiz før det bla kaffe og kaker. Kaken kom Dina bærende med, da ble det sang for bursdagsbarnet. Jeg tror sikkert han likte denne dagen som søstrene hadde arrangert. Personlig syntes jeg det var en flott dag, og fin avslutning med god middag.

Mads og Dina
venter på middag

Hovedrett
Kos på kjøkkengulvet,
Janis er med
Så kake
Avslutter med ost og
tibehør





  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar