onsdag 2. januar 2019

Et nytt år, 2019

Vi har gått inn i et nytt år, vi har startet på 2019. Jeg feiret nyttårsaften på Kolsås, vi var kun tre som kunne møte, men ut på kvelden kom to til. Av de andre var noen på fjellet, noen var andre steder. Vi startet med Shell som forrett. Ute var tåken begynt å legge seg, og det var meldt vind til kvelden. Jeg tror det var derfor folk i nabolaget startet å sende opp raketter tidlig på kvelden.

Først forrett
Noen tidlige raketter

Raketter i nabolaget

Vi spiste hovedretten som var indrefilet av svin på en seng av rotgrønnsaker pluss tilbehør. Nå var champagnen og glass gjort klar for å feire året som var rett rundt hjørnet.

Champagnen klar
Hovedretten

Det var stille med raketter ute i tåken, bare en og annen vi hørte. Så plutselig ca. et kvarter før 24.00 startet livet. Det ble en eksplosjon av raketter. Vi tok på yttertøy og gikk ut på verandaen for å se. Det var ingen vind, og tåken var borte. Det var som om noen hadde dradd tåken til side så showet kunne begynne. Det var en forestilling jeg aldri hadde trodd var mulig med tåken før på kvelden og de truende meldingene.

Showet i gang
 Tåken var borte

Dette var svært uventet og folk var elleville og sendte raketter fra alle retninger, nå så vi langt av sted for været var klart. Det nye året kom med bulder og brak. Jeg tenkte på de stakkars hundene som var i nærheten, de måtte være livredde. Men flott var det.

Flotte raketter
Vi så langt av sted
Masse raketter

Så ble det dessert som var fruktsalat med fløtekrem, samt kaffe og julekaker mens vi ventet på at London kom med sitt fyrverkeri, de ligger en time etter oss. Vi hadde startet på 2019.

Dessert 
  
Så ble det 2019 i Storbritannia. Det ble litt av en forestilling, de viste fra andre byer også, men London synes jeg hadde flottest opplegg. Ved London Eye og Themsen var folk i festhumør, fargene skiftet i flere nyanser og fyrverkeriet var helt topp. Nå hadde det nye året startet der også.

Fra London
Flere farger

Nyttår i London



Så hadde vi startet på 2019, og første nyttårsdag er det Nyttårskonsert fra Wien, det er en tradisjon jeg må ha med. Den Gylne Sal var flott pyntet med blomster i hvitt, lyst gult og innslag med litt oransje. Salen er et syn selv om den ikke er pyntet. Jeg var på konsert her for noen år siden og satt på galleriet til høyre på bildet under, men da var det en vanlig konsert.

Flott pyntet
Detaljer fra salen

I år ble konserten for første gang dirigert av den tyske dirigenten Christian Thielmann, og han gjorde en meget god innsats. Det var nydelig musikk med flere masurkaer, valser og marsjer. Men så er Wien Filharmonikerne dyktig musikere, og jeg likte godt innslagene med damen som spilte harpe.

Dyktig dirigent og musikere

Damen som spilte harpe

Det var to ballettinnslag, først fra Operahuset i Wien, så ett fra et slott rett utenfor byen. Et flott slott og fine omgivelser. Senere under et musikkstykke ble det vist svært fine bilder fra forskjellige steder i området. 

Fra operahuset
Her danset de
Fra slottet de danset

Det ble en fin konsert med vakker musikk i en stilig sal. Konserten ble dyktig dirigert, og under et stykke de spilte stemte alle musikerne med og sang. Konserten ble en suksess, synes jeg. Publikum klappet entusiastisk, og de to faste ekstranumrene kom som de alltid gjør. Ikke rart det er om lag 10- års ventetid for å få billetter, og de skal være svindyre, sies det.

Den Gylne Sal

Vellykket konsert 

  
Da er det nye året i gang, og tirsdag som var første dagen i det nye året kom med fint vær her i området, men flere steder i landet var det både sterk vind og dårlige forhold. I skrivende stund skinner solen her, og snøen ligger enda, men har sunket en del sammen. Bildet under ble tatt i går som var første dagen i det nye året.

2019 har startet



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar